Dit is de Samsung Galaxy S9 in Coral Blue

Dit is de Samsung Galaxy S9 in Coral Blue

Na Midnight Black en Lilac Purple zagen we de Samsung Galaxy S9 woensdag voorbijkomen in de kleur Coral Blue. Nu is het kleurenpalet bijna compleet. Benieuwd welke kleur(en) we nog meer kunnen verwachten? Lees dan snel verder.

Een nieuwe dag betekent nieuwe geruchten over de Samsung Galaxy S9. Het lijkt haast wel de realiteit waar we op dit moment in leven. Wat wil je ook met mensen als Evan Blass die vrijwel dagelijks over het aanstaande vlaggenschip schrijven. De Amerikaanse techjournalist en meesterlekker verspreidde woensdag een nieuwe afbeelding van de Galaxy S9. Dankzij hem weten we dat de Galaxy S9 ten minste in vier verschillende kleuren verschijnt. Eerder deze maand noemde hij de kleuren Midnight Black, Lilac Purple, Titanium Gray en Coral Blue. En wellicht een aantal zogeheten ‘special editions’.

De eerste twee genoemde kleurvarianten hebben we inmiddels al voorbij zien komen. Woensdag dook het vlaggenschip op in de kleur Coral Blue. Het is een bekende kleur die je wellicht nog van afgelopen jaar kent. In werkelijkheid is hij al een stuk ouder. Desalniettemin is het goed om te weten dat een oude bekende opnieuw ten tonele verschijnt. Hieronder hebben we gelekte foto toegevoegd zodat je een beeld hebt hoe Coral Blue er ook al weer uitziet.

Dit weten we over de Samsung Galaxy S9

Als er één smartphone is waar ieder jaar veel over gesproken en geroddeld wordt, is het wel de nieuwste aanwinst in de Galaxy S-reeks. Dit jaar is dat de Samsung Galaxy S9. Dit jaar lijkt het haast wel alsof er extra veel over het vlaggenschip naar buiten wordt gebracht. De afgelopen maanden hebben we wel zo’n beetje alles gehoord wat er te horen valt over een smartphone. Zo hebben we van alles gehoord over het design, het beeldscherm, de camera, hard- en software en de mogelijke verkoopprijs. Het lijkt erop dat Samsung ons straks niets nieuws meer heeft te melden over het vlaggenschip op het Mobile World Congress (MWC), de grootste smartphonebeurs van Europa die eind deze maand plaatsvindt in Barcelona.

In een notendop komt het erop neer dat de Galaxy S9 er vrijwel hetzelfde uitziet als zijn voorganger, de Samsung Galaxy S8. Zo heeft hij hetzelfde Infinity Display met 18:9 verhouding, gebogen schermranden, waterdichte design en is hij gemaakt van dezelfde duurzame bouwmaterialen (aluminium en glas). De camera heeft dezelfde resolutie van 12 megapixels als voorgaande jaren, maar krijgt een aantal nieuwe foefjes. Zo kun je er naar verluidt super slow-motion video’s mee opnemen in 480 fps en heeft hij een variabel diafragma dat mechanisch schakelt tussen f/2.4 en f/1.5. Selfies schiet je met een 8 megapixelcamera, die tevens als irisscanner fungeert en gebruikt wordt door de gezichtsherkenningssoftware.

De grootste veranderingen zijn onzichtbaar voor het blote oog. Deze verschuilen zich namelijk onder de motorkap. De Exynos 8890 wordt vervangen door de gloednieuwe en nog krachtigere Exynos 9810. In de VS krijgt het vlaggenschip de Qualcomm Snapdragon 845. Wederom is hij voorzien van 4 GB werkgeheugen en 64 GB om foto’s, video’s en apps op te slaan. De Galaxy S9 Plus krijgt extra RAM en opslagcapaciteit, namelijk 6 GB en 128 GB. De batterij heeft volgens de laatste berichten een vermogen van 3000 mAh en kun je wederom draadloos opladen. Tot slot kun je direct aan de slag met Android Oreo, de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem.

De Samsung Galaxy S9 is volgens het geruchtencircuit 100 euro duurder dan zijn voorganger. Dat zou betekenen dat hij een adviesprijs van 899 euro krijgt. Voor zijn grote broer geldt hetzelfde en is daarmee mogelijk net zo duur als de Samsung Galaxy Note 8 bij introductie. Dat voorspelt weinig goeds voor de Samsung Galaxy Note 9. Lanceert Samsung dit jaar haar eerste vlaggenschip die de prijsgrens van 1.000 euro overschrijdt? Wie dan leeft, wie dan zorgt. De Samsung Galaxy S9 wordt zondag 25 februari gepresenteerd op het MWC in Barcelona.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie