Deze telefoons kunnen we in 2018 verwachten van Lenovo

Deze telefoons kunnen we in 2018 verwachten van Lenovo

Het jaar is bijna ten einde. Dat is een mooi moment om alvast vooruit te blikken. Voor Lenovo, eigenaar van Motorola Mobility, ziet het er veelbelovend uit. De smartphonemaker uit China is van plan om de Play-serie opnieuw te introduceren.

Dat schrijft Evan Blass. De welingelichte techjournalist zit er van tijd tot tijd wel eens naast, maar meer dan eens heeft hij het bij het juiste eind. Zo kende hij al de specificaties van de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8 Plus voordat ze onthuld waren. En zo was hij de eerste die persfoto’s van onder meer de Motorola Moto X4 en OnePlus 5T verspreidde. Kortom, als Blass wat zegt is dat alle reden om hem serieus te nemen.

Op zijn Twitter kanaal lezen we het een en ander over de plannen van Lenovo. De fabrikant is volgens hem van plan om de Play-serie weer te herintroduceren, zeg maar het instapmodel van een bepaalde serie. Zo ken je misschien nog wel de Motorola Moto X Play (2015), Motorola Moto Z Play (2016) en Motorola Moto Z2 Play (2017). In de Moto E- en Moto G-serie zijn geen telefoons te vinden met ‘Play’ in de naam. Daar gaat verandering in komen.

Moto G6 Play

Volgens Blass lanceert Lenovo volgend jaar de Moto G6-serie. Naast de reguliere Moto G6 bestaat deze nog uit twee andere modellen: de Moto G6 Plus en Moto G6 Play. De Plus-varianten zagen we afgelopen jaar meerdere malen voorbijkomen (denk aan de Motorola Moto G5 Plus en Motorola Moto G5s Plus). Deze kunnen we ook volgend jaar weer verwachten.

Moto E5 Play

De Moto G6 is niet de enige reeks die volgend jaar een Play-uitvoering kan verwachten. Lenovo hanteert volgens Blass voor de Moto E5-serie dezelfde strategie. De huidige line-up van de Moto E-serie bestaat uit de Motorola Moto E4 en Motorola Moto E4 Plus. Beide budgettelefoons zijn verkrijgbaar in ons land. Je haalt de Moto E4 al in huis voor nog geen 150 euro.

We zijn wel erg benieuwd naar de gedachtegang van Lenovo naar de Motorola Moto E5 Play. Wil de Chinese smartphonemaker een betaalbare smartphone nog betaalbaarder maken? Wij houden ons hart al vast als we aan de mogelijke specificaties denken. Zo heeft de Moto E4 onder meer een 5 inch HD-display met 1,3 GHz krachtige MediaTek MT6737 quad-core processor, 2 GB RAM, 16 GB intern geheugen, 2800 mAh batterij, vingerafdrukscanner, NFC-chip en 8 en 5 megapixelcamera. Over de prestaties van het toestel kunnen we discussiëren, maar wat als een paal boven water staat is dat je een vrij complete telefoon krijgt voor weinig geld. En dat spreekt ons natuurlijk ook aan.

Bekijk het laatste nieuws over Lenovo:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie