Deze telefoons krijgen de Windows 10 Fall Creators Update

Deze telefoons krijgen de Windows 10 Fall Creators Update

Microsoft heeft een lijst online gezet met daarop alle smartphones die de Windows 10 Fall Creators Update krijgen. Twee Windows-telefoons treffen we opvallend genoeg niet aan op deze shortlist. Benieuwd welke? Lees dan snel verder.

Onlangs rolde Microsoft een grote nieuwe update uit voor Windows 10: de Windows 10 Fall Creators Update. Vroeger kreeg je om de haverklap een software-update van het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf. Tegenwoordig brengt Microsoft deze nog maar twee keer per jaar uit. In de eerste helft van het jaar rolde het bedrijf de Creators Update uit. Vorige week begon de uitrol van de Fall Creators Update.

Met de nieuwe update heeft Microsoft tal van nieuwe features toegevoegd of reeds bestaande toepassingen verbeterd. Met name gebruikers die dagelijks creatief bezig zijn met het besturingssysteem profiteren van de nieuwste update. De nadruk in de Fall Creators Update ligt onder meer op het gebruik van de Surface Pen, creatieve 3D apps als Paint 3D, Mixed Reality en Story Remix om 3D-effecten aan te brengen aan je foto’s. Tevens krijg je de nieuwste emoji en twee-factorauthenticatie.

Deze telefoons krijgen de update

Wie hoopt dat Microsoft de update uitrol naar alle Windows-telefoons komt bedrogen uit. Slechts een handjevol toestellen kunnen de update de komende dagen en weken tegemoet zien. Vlaggenschepen als de HP Elite x3 en Microsoft Lumia 950 (XL) staan uiteraard op de lijst, ook al zijn deze behoorlijk op leeftijd. In het middensegment missen we twee belangrijke toestellen: de Microsoft Lumia 640 en Microsoft Lumia 640 XL. Deze zijn inmiddels twee jaar oud. Te oud in de ogen van Microsoft om nog in aanmerking te komen voor de Fall Creators Update.

Hieronder vind je de volledige lijst.

Voordat je de Windows 10 Fall Creators Update kunt downloaden en installeren, moet je er voor zorgen dat je toestel op Windows Phone 8.1 GDR1 QFE8 of hoger draait. Uiteraard moet je ook voldoende geheugen hebben om het nieuwe besturingssysteem te installeren. Het installatiepakket is 1,4 GB groot. Als je geen unlimited abonnement hebt, doe je er goed aan om na te kijken of je verbonden bent met een bekend WiFi-netwerk.

De update wordt op dit moment uitgerold. Zodra deze voor je klaarstaat krijg je daar vanzelf een melding van. Je kunt ook handmatig controleren of hij eerder beschikbaar is. Daarvoor ga je naar Instellingen > Bijwerken en beveiligen > Controleren op updates.

 

Staat jouw toestel er tussen? Zo ja, heb jij de update inmiddels al binnengehaald?

Bekijk het laatste nieuws over Microsoft:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie