Deze kleuropties krijgt de Huawei P20-serie

Deze kleuropties krijgt de Huawei P20-serie

De Huawei P20-serie bestaat uit drie toestellen. Naast de reguliere P20 komt er ook een Lite- en Plus-variant uit. De standaard- en Plus-uitvoering krijgen twee kleuropties, terwijl de Lite-variant in drie varianten uitkomt.

Dat meldt Roland Quandt, een bekende telecominsider.

Het nieuwe Huawei vlaggenschip is niet de P11, zoals eerder werd gesuggereerd, maar gaat door onder de naam Huawei P20. Dat meldt telecominsider Roland Quandt vandaag. Quandt is een gerenommeerde bron binnen de telefoonindustrie en beschikt over een vrijwel vlekkeloos scorebord als het om onthullingen gaat. Naast de P20 brengt Huawei nog twee modellen uit: de P20 Lite en P20 Plus. Dit is geen grote verrassing, aangezien de P10-serie ook in drie modellen verscheen. Quandt heeft daarbij nog meer te melden: hij stelt zeker te weten in welke kleuren de modellen uitkomen. De Huawei P20, met codenaam “Emily”, komt uit in het keramisch zwart en “Twilight”. In het Nederlands is hier geen goede vertaling voor.

Opvolger van de Huawei P10

Aangezien “Twilight” schemering betekend, verwachten we echter dat deze kleur iets lichter is dan het keramisch zwart. De Huawei P20 Plus komt in dezelfde kleuren uit. Meer keuze is er bij de Huawei P20 Lite, welke in drie kleuren op de markt komt. Je kunt kiezen uit blauw, roze en “Midnight“-zwart. Het lijkt er zodoende op dat Huawei minder kleurcombinaties uitbrengt dan bij de P10 het geval is. Deze serie kwam bijvoorbeeld ook uit in het goud, groen en wit. Het is echter mogelijk dat meerdere kleuren in een later stadium volgen. Huawei brengt immers regelmatig nieuwe varianten van telefoons op de markt.

Huawei P11 Concept Creator

Conceptafbeelding Huawei P20

Wat weten we van de Huawei P20-serie?

Over de specificaties van het nieuwe trio is helaas nog weinig bekend. Zodoende tasten we nog in het duister qua processorkracht, schermformaten en cameraresoluties. Wel lijkt het aannemelijk dat de telefoons in meer of mindere mate over een rand-tot-rand beeldscherm beschikken. Dit is immers momenteel dé trend onder telefoonfabrikanten. Bovendien zou dit een flinke stap vooruit zijn ten opzichte van de Huawei P10-serie, die nog met 16:9 beeldverhouding is uitgerust. Ook lijkt het veilig om aan te nemen dat ze alle drie bij uitkomst op Android 8 Oreo draaien, de nieuwste versie van het besturingssysteem. Eventuele adviesprijzen of datum van aankondiging is eveneens onbekend.

Wanneer wordt het trio aangekondigd?

Eind volgende maand vangt de Mobile World Congress aan te Barcelona. Dit evenement geldt als dé smartphonebeurs van Europa. Het zou daarom goed kunnen dat Huawei dit podium gaat gebruiken om de nieuwe telefoons aan te kondigen. Dit was immers wel het geval bij de Huawei P10. Een eigen georganiseerd evenement behoort echter ook tot de mogelijkheden.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie