Robuuste DeWALT MD501 is officieel te koop in Engeland

Robuuste DeWALT MD501 is officieel te koop in Engeland

Ideale telefoon voor de risicovolle werkomgeving; DeWALT MD501. Je kent DeWALT vast wel van de boren, gereedschap en allerlei handige tools. Nu kun je zelfs bellen met een DeWALT.
Vorige maand hebben we het al gehad over de stoere DeWALT. Het toestel is nu daadwerkelijk te koop in Engeland en we kunnen ook iets meer vertellen van het toestel en de prijs. Helaas kun je de MD501 nog niet in Nederland of de omliggende landen kopen. DeWALT houdt ons nog in spanning en via een nieuwsbrief geeft de Tools-fabrikant aan dat ze in de komende maanden meer verwachten te melden. Waarschijnlijk zoeken ze nog betrouwbare verkooppunten. In Engeland kun je het toestel in ieder geval via enkele internetsites (te vinden op de DeWaltphones site) kopen. De prijs varieert van 449 pond (circa 572 euro) tot 499 pond (circa 636 euro) en voor nog eens 60 pond extra is het mogelijk om de MD501 te verschepen naar Nederland. Wat de gevolgen zijn voor eventuele import belastingen kunnen we helaas niet beoordelen.

Waarom de DeWALT MD501 aanschaffen?

We willen natuurlijk niet in vooroordelen spreken maar de MD501 lijkt speciaal voor de bouwwereld gemaakt. Het toestel is IP68 gecertificeerd en dus stof- en waterdicht. De DeWALT is zelfs getest voor een val van 2 meter op gehard beton en voldoet daarmee aan de ‘Mil Spec 810G standards’. Je hebt dus nog even de tijd om het toestel te zoeken wanneer het in een betonmolen is gevallen en het overleeft de val wanneer dit beton al gehard is. DeWALT levert zelf ook enkele handige apps voor Tools en producten.

Dewalt MD501 Phone

Robuuste smartphone specificaties

Verwacht geen Samsung Galaxy S7 of HTC 10 specificaties van dit stoere toestel. De MD501 is ontworpen voor het ruige werk en zijn specialisme ligt in stevigheid en robuustheid.  Het heeft een 5-inch Gorilla Glass 3 beeldscherm en onder de grip vaste behuizing draait een 1,3 GHz MediaTek processor geholpen door 2 GB werkgeheugen en Android 5.1 Lollipop. De stoere smartphone is bestand tegen vallen op beton, extreme temperaturen en barometrische druk en resistent tegen chemische vloeistoffen en trillingen. De dual sim maakt de 501 van DeWALT perfect voor de zelfstandige bouwvakker die het toestel zowel zakelijk als privé wil gebruiken. Verder is het uitgerust met de nieuwste connectiviteit als 4G, NFC en GPS-Locatie diensten. Je hoeft na een zware dag werk je DeWALT telefoon slecht boven een pinapparaat te houden in de bar en het ‘traditionele water’ is betaald. Qi-opladen maakt het mogelijk om de MD501 op draadloos op te laden.

Kortom een geweldig mooi apparaat en in de volgende video leer je nog meer van de DeWALT MD501.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie