Meer details bekend over Microsoft Surface Phone

Meer details bekend over Microsoft Surface Phone

De geruchtenstroom over een nieuwe smartphone die Microsoft op de markt wil brengen houdt aan. Het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf heeft naar verluidt plannen om volgend jaar drie nieuwe toestellen te lanceren onder de noemer Surface Phone. Vandaag zijn er nieuwe details bekend geworden over deze veelbesproken en mysterieuze mobiele telefoons.

Lumia versus Surface

Eerder meldden anonieme bronnen dat Microsoft geen plannen heeft dit jaar geen nieuwe Lumia smartphones uit te brengen. Daarvoor noemden ze twee redenen. In de eerste plaats wil het in Redmond gevestigde bedrijf zijn partners –Original Equipment Manufacturers of OEMs– zoals Acer en Samsung meer ruimte en vrijheid geven om zelf met nieuwe Windows-telefoons op de proppen te komen. Daarnaast zou Microsoft zelf tijd en ruimte nodig hebben om nieuwe high-end producten te ontwikkelen.

Deze ‘nieuwe high-end producten’ zijn mogelijk een drietal smartphones die volgens de laatste geruchten volgend jaar april onthuld worden onder de naam Surface Phone. Surface is immers een merknaam die synoniem is voor kwaliteit, duurzaamheid, degelijkheid en productiviteit. De toevoeging Surface wordt momenteel enkel gebruikt voor Microsofts Windows-convertibles zoals de Surface Pro 4 en Surface 3. Daar wil het hard- en softwarebedrijf echter verandering in brengen door dit predicaat ook aan mobiele telefoons toe te kennen. De merknaam Lumia heeft het bedrijf immers niet het succes gebracht waar het op hoopte, zo lieten de meest recente kwartaalcijfers overduidelijk zien. Tijd dus voor een nieuwe koers.

Is dit de Surface Phone van Microsoft?

De onderstaande afbeelding verscheen afgelopen weekend op de Chinese zoekmachine Baidu. Hierop is naar verluidt de Surface Phone in een beschermhoes te zien. De aansluiting aan de onderkant is volgens degene die de afbeelding heeft geplaatst een USB-C aansluiting. Als je goed kijkt zie je aan de bovenkant een aansluiting voor de koptelefoon. De camera zou hetzelfde zijn als de 20 megapixelcamera die momenteel in de Microsoft Lumia 950 XL te vinden is. De beschermhoes zou een ingebouwd toetsenbord hebben. Tot slot is de datum 25 april te lezen, wat mogelijk een verwijzing is naar de lanceerdatum van de Surface Phone.

Microsoft Surface Phone

Met zo’n tien maanden tot de officiële lancering is het moeilijk om deze foto geheel serieus te nemen. Hoe groot is immers de kans dat er nu al persfoto’s van het toestel in omloop zijn? Maar het is natuurlijk altijd mogelijk dat we hier met een conceptfoto te maken, een afbeelding waarop één mogelijk ontwerp van de Surface Phone te zien is. Hij kan ook door een liefhebber gemaakt zijn: de afkomst is niet te achterhalen.

Specificaties Surface Phone

Zoals gezegd duurt het nog wel even voordat Microsoft de Surface Phone uit de doeken doet. Dat houdt niet in dat er geen geruchten over de specificaties op internet circuleren. Zo heeft het toestel naar verluidt een 5.7 inch scherm met een nog niet aangekondigde Qualcomm Snapdragon 830. Hij zou in drie verschillende uitvoeringen verschijnen:

  • Met 3GB RAM en 32GB intern geheugen (zoals de huidige Lumia 950 en 950 XL);
  • Met 6GB RAM en 128GB intern geheugen (zoals verschillende Android vlaggenschepen); en
  • Met 8GB RAM en 500GB intern geheugen.

Ook de bijgevoegde afbeelding verbergt een aanwijzing: de smiley op het scherm duidt er op dat de Surface Phone Windows Hello ondersteunt. Opmerkelijk genoeg is er geen camera aan de voorzijde te vinden, wat het vermoeden ondergraaft.

Al met al genoeg reden om dit nieuws over de Surface Phone met een korreltje zout te nemen. Vooralsnog is het de eerste render waarop Microsofts aanstaande vlaggenschip te zien zou zijn.

Windows Hello

Bekijk het laatste nieuws over Microsoft:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie