De Samsung Galaxy S9 Plus kost Samsung 307 euro

De Samsung Galaxy S9 Plus kost Samsung 307 euro

De kosten voor het maken van de Samsung Galaxy S9 Plus zijn gestegen als gevolg van de nieuwe camera’s. Het kost Samsung Electronics Co namelijk 379 dollar (307 euro) om de Samsung Galaxy S9 Plus te maken en dat is ruim 30 dollar meer dan dat de Galaxy S8 Plus kost.

Onderzoeksbureau TechInsights heeft de kosten voor het maken van de Samsung Galaxy S9 achterhaald. De onderzoekers zijn er achter gekomen dat de onderdelen van het nieuwe vlaggenschip duurder zijn dan de onderdelen van de Galaxy S8+. Het grote verschil heeft een logische oorzaak; de dual camera. Al zijn er ook onderdelen die zelfs goedkoper zijn.

De nieuwe Samsung Galaxy S9+ kost 307 euro

TechInsights heeft het dure vlaggenschip volledig uit elkaar gehaald. Zo hebben de onderzoekers achterhaalt hoeveel het Samsung zal kosten om het premium vlaggenschip te bouwen. De prijs is logischerwijs flink gestegen ten opzichte van de Samsung Galaxy S8+. Volgens een schatting van TechInsighs kost het 6,2 inch vlaggenschip van vorig jaar 343 dollar om te maken. Omgerekend is dat circa 277 euro. Samsung is duurder uit met het maken van de Galaxy S9+. Nu lopen de kosten voor componenten op tot 379 dollar en dat is omgerekend ongeveer 307 euro. De reden dat de prijs zo gestegen is terwijl verschillende componenten nagenoeg gelijk zijn gebleven ligt bij de camera. Volgens de onderzoekers is het geavanceerde camerasysteem duurder. Het kost 48 dollar versus 32 voor het camerasysteem in de S8+.

Als je naar de camerasensoren kijkt, dan heeft Samsung de beter presterende 12 megapixelsensor van de Note 8 gebruikt naast de 12 megapixelsensor op de S8+ en ze gecombineerd voor de S9+ cameramodule” vertelt Al Cowsky van TechInsight. Daarbij vergeet hij natuurlijk wel het dubbele diafragma te noemen.

Onderdelen goedkoper

Zoals je mag verwachten bij het hergebruiken van onderdelen zijn er natuurlijk ook onderdelen die goedkoper zijn. Een van de duurdere onderdelen in het vlaggenschip is het OLED paneel. Voor de Galaxy S9 Plus zijn de kosten voor dit scherm minder dan voor de Galaxy S8 Plus. Het 6,2 inch OLED-scherm kost nu 72,50 dollar terwijl hetzelfde scherm vorig jaar 78,50 dollar was bij de Galaxy S8 Plus. Een andere onderdelen die in prijs zijn gedaald zijn de processor en geheugencomponenten.

Kosten Samsung Galaxy S9 TechInsights

Samsung gaat Apple achterna

Samsung maakt al bijna niet zoveel winst op de vlaggenschepen als Apple. De onderneming uit Korea ziet een behoorlijke winstmarge voor de Samsung Galaxy S9+. In Amerika is het toestel bijvoorbeeld te koop voor 903,30 dollar of 840 dollar via de Samsung website. De winstmarge (buiten alle andere kosten zoals reclame en ontwikkeling) is dan 55% tot 58% procent. De winstmarge van de Samsung Galaxy S9+ komt daarmee in de buurt van de winstmarge van Apple bij de iPhone X. De schatting van die winstmarge ligt op 61 procent terwijl men verwacht dat Apple een winstmarge heeft van 59% op de iPhone 8 Plus.

In Nederland kun je al een Samsung Galaxy S9 Plus abonnement krijgen vanaf zo’n 48 euro. De premium vlaggenschepen liggen vanaf morgen in de winkel.

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie