De officiële Huawei Mate 20 persuitnodiging

De officiële Huawei Mate 20 persuitnodiging

De officiële persuitnodiging voor de Huawei Mate 20 serie op 16 oktober 2018 is vandaag verspreidt. De uitnodiging bevestigd de Kirin 980 processor, meer AI en hint op een vierkante cameraheuvel.

Huawei heeft de pers officieel uitgenodigd voor 16 oktober 2018. In Londen worden die dag de Huawei Mate 20 vlaggenschepen officieel gepresenteerd. De Mate serie is jaarlijks de tweede vlaggenschip lijn van Huawei en traditioneel gezien is de eerste smartphone met de eigen Kirin 900 processor. Deze nieuwe Kirin processor is tijdens IFA 2018 gepresenteerd en belooft een indrukwekkende upgrade te worden van de bekende Kirin 970 processor.

Huawei Mate 20 pers

Huawei Mate 20 persuitnodiging

Huawei heeft de pers uitgenodigd voor het lanceringsevenement van de Huawei Mate 20 en PhoneArena toont vandaag de uitnodiging. De Chinese fabrikant bevestigt verschillende geruchten en hint op de vierkante cameraheuvel van het aankomende vlaggenschip.

Centraal in de uitnodiging staat natuurlijk artificial intelligence (AI). De nieuwe Kirin 980 processor heeft nog meer AI dan de slimme Kirin 970 processor. De prestaties van de nieuwe processor zijn ook flink verbeterd. Volgens Huawei zal de nieuwe processor veel sneller zijn dan de Snapdragon 845 processor van Qualcomm. Dat betekent ook dat we op 16 oktober de snelste Android telefoon van dit moment verwelkomen. De uitnodiging legt ook de nadruk op een vierkante ruimte ter hoogte van de cameraheuvel. Het lijkt alsof Huawei hiermee hint naar de drievoudige camera opstelling die we in verschillende lekken hebben gezien. De Huawei Mate 20 wordt net zoals de Huawei P20 Pro uitgerust met drie hoofdcamera’s.

Huawei Mate 20 Pro render 2

De persuitnodiging eindigt met “Er komt een hogere intelligentie aan” met AI in het rood gekleurd. We verwachten daarom opnieuw veel aandacht voor AI zowel vanuit de processor als voor de drievoudige hoofdcamera.

Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro

Huawei presenteert volgende maand een nieuwe premium smartphone lijn. Net zoals de Huawei P20 lijn bestaat de Huawei Mate 20 lijn ook uit twee modellen. In tegenstelling tot de Huawei P20 zijn beide vlaggenschepen uitgerust met een drievoudige hoofdcamera. De cameraspecificaties van de Leica camera’s zijn wel verschillend. De voordelige Mate 20 krijgt vermoedelijk een 20/12/8 megapixel combinatie terwijl de Huawei Mate 20 Pro een 40 megapixel Leica camera combineert met een 20 megapixel zwart wit camera en 8 megapixel telelens.

De persuitnodiging verklapt de aanwezigheid van de Kirin 980 processor en daar mag je 6 GB en 8 GB aan werkgeheugen bij verwachten. Vermoedelijk is het vlaggenschip standaard uitgerust met 128 GB of meer. Beide krachtpatsers hebben Android 9 Pie als besturingssysteem. Het nieuwe vlaggenschip is de eerste smartphone dat LTE Cat 21 ondersteunt. In theorie kun je met de Huawei Mate 20 dus een downloadsnelheid van 1,4 Gbps halen! Al hoef je dat op de Nederlandse 4G+ netwerken niet te proberen, want dat halen onze netwerken gewoonweg niet.

Volgende maand worden de Huawei Mate 20 vlaggenschepen officieel gepresenteerd op 16 oktober.

Bron: Huawei

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie