De nieuwe Honor 8X Max: groot groter grootst

De nieuwe Honor 8X Max: groot groter grootst

Vandaag is de Honor 8X Max officieel gepresenteerd in China. Het mega toestel heeft een 7,12 inch beeldscherm met druppelvormige notch. Het toestel is relatief compact omdat het beeldscherm 90% van de voorkant inneemt.

Vroeger noemde je een smartphone van 5,5 inch een phablet en een tablet hadden een beeldscherm vanaf 7 inch. Die grens is al enige tijd aan het vervagen nu meer smartphone fabrikanten de fullscreen beeldschermen gebruiken. Nu is een 6 inch beeldscherm de normaalste zaak en volgt Apple zelfs met een 6,4 inch iPhone XS Plus. Honor lanceert jaarlijks een stel phablets en de Honor 8X Max is de grootste van allemaal. Het mega toestel heeft een 7,12 inch beeldscherm waarmee de Honor Note 10 een kleine jongen wordt.

Honor 8X max colors

Honor 8X Max

In China is de Honor 8X Max officiceel aangekondigd. Het enorme toestel is de belichaming van de hedendaagse phablet. Je krijgt zo’n 2018 phablet als je een enorm 7,12 inch beeldscherm in een relatief slanke behuizing stopt. Het mega beeldscherm heeft een resolutie van 2244 x 1080 pixels. In de notch vind je een 8 megapixel selfie camera. De krachtbron van het toestel is een snelle Snapdragon 660 processor van Qualcomm. Het toestel is beschikbaar met 4 GB aan werkgeheugen en 64 GB of 128 GB opslagruimte. Een flinke 4.900 mAh accu zorgt ervoor dat je het mega scherm zo’n een tot twee dagen kunt gebruiken. Android 8.1 Oreo is het besturingssysteem van de moderne phablet.

Honor 8X Max

Grote Honor telefoons

Het is onduidelijk of de Honor 8X Max ook naar Nederland wordt verscheept. Hier lopen wij niet echt voor in de grootte van telefoons. Op dit moment is het grootste Honor toestel dat je in Nederland kunt kopen de Honor Play. Dat is een snelle smartphone met groot 6,3 inch beeldscherm en de krachtige Kirin 970 processor. Het toestel is uitgerust met een stel goede camera’s en gemaakt voor de gamers. Je koopt de Honor Play voor 329 euro. Een goed alternatief is de Honor 7X met flinke 5,93 inch beeldscherm.

Bekijk het laatste nieuws over Honor:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie