De laatste Huawei Mate 20 lekken op een rij

De laatste Huawei Mate 20 lekken op een rij

Afgelopen week werd er veel meer bekend over de aankomende Huawei Mate 20 lijn. TENAA toonde de Huawei Mate 20 Lite in volle glorie en bronnen hebben de drievoudige camera’s van de Mate 20 & Mate 20 Pro bevestigd.

Terwijl we het ontwerp van de Huawei Mate 20 Lite al hebben gezien weten we nog altijd niet hoe de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro eruit zien. Vanuit China is er deze week wel informatie over de specificaties van beide toestellen. Huawei kiest voor een minder groot verschil tussen de Mate 20 en Mate 20 Pro dan bij de Huawei P20 modellen. Want beide Mate’s zijn uitgerust met drie Leica hoofdcamera’s.

Beide Huawei Mate 20 toestellen met drievoudige hoofdcamera

Afgelopen week werd de Huawei Mate 20 Lite al gelekt in geur en kleur. Helaas zijn de specificaties van het toestel nog onduidelijk, maar je kunt er vergif op innemen dat die overeenkomen met de Huawei Nova 3 maar dan met een iets compacter beeldscherm.

Het werd deze week ook bekend dat beide Huawei Mate 20 vlaggenschepen worden uitgerust met drie hoofdcamera’s. Goed nieuws voor de Huawei fans die niet zoveel voor hun vlaggenschip willen betalen. Want net zoals de Huawei P20 zal het Huawei Mate 20 toestel iets goedkoper zijn. Helaas moeten we in Nederland natuurlijk nog maar afwachten of we dit model gaan krijgen.

Huawei Mate 20 Lite full

Huawei Mate 20 camera setup

Bronnen van Techsite QQ melden dat Huawei de Huawei Mate 20 en Mate 20 Pro ontwikkeld onder de codenamen ‘Hima’ en ‘Laya’. Beide zijn uitgerust met drie Leica camera’s aan de achterkant. De normale Mate 20 krijgt een combinatie van 20 megapixel kleuren camera, 12 megapixel zwart wit camera en 8 megapixel camera met telelens. Het meer premium vlaggenschip wordt uitgerust met dezelfde camera setup als de Huawei P20 Pro. Daar zie je de enorme 40 megapixel kleuren camera vergezeld door 20 megapixel monochrome camera met de 8 megapixel camera met telelens.

Huawei P20 Pro tripple camera

Huawei Mate 20 specificaties

Vermoedelijk rust Huawei het basis Mate 20 vlaggenschip uit met een groot LCD beeldscherm terwijl de Huawei Mate 20 Pro natuurlijk een haarscherp AMOLED beeldscherm ontvangt. De krachtbron van beide toestellen is de nieuwe Kirin 980 processor van het merk zelf. De berichten over dit vlaggenschip verschillen nogal. Het ene gerucht rept over nieuwe A77 kernen terwijl het andere gerucht het bij A75 kernen houdt. Huawei presenteert de processor aan het einde van deze maand tijdens IFA 2018 en dan weten we het zeker. De maximale kloksnelheid gaat in ieder geval wel omhoog naar vermoedelijk 2,8 GHz. Daarnaast mag je rekenen op minimaal 6 GB RAM en 128 GB opslag of meer.

De accu van het toestel heeft een capaciteit van 4.000 mAh en de accuduur moet erg goed zijn. Het opladen wordt nog sneller dan dat Huawei eigenaren al gewend waren. Naar verluidt worden de Huawei Mate 20 geleverd met Huawei’s nieuwe 40W snellader. Het besturingssysteem van dit krachtige vlaggenschip wordt Android 9 P met de eigen EMUI 9.0 skin.

We verwachten de Huawei Mate 20 line-up tegen het einde van oktober.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie