De Huawei Y7 Prime 2018 komt er aan

De Huawei Y7 Prime 2018 komt er aan

Huawei is deze maand druk. Het Chinese concern lanceert de ene na de anders smartphone. Soms zelfs hetzelfde model onder verschillende namen. De Engelse site van Huawei presenteert ook de nieuwe Huawei Y7 Prime 2018. Een compleet toestel met aantrekkelijke prijs. Het kan niet lang meer duren voordat wij dit aantrekkelijke toestel ook krijgen.

De Huawei Y7 Prime 2018 is nog niet beschikbaar in Nederland. Maar wij verwachten dat dit niet lang meer zal duren. Het toestel gaat helemaal mee in de laatste smartphone trends. We zien een mega 5,99 inch beeldscherm dat vrijwel de gehele voorkant inneemt. Dankzij de slanke randen blijft het toestel ook compact. Aan de achterkant vind je twee hoofdcamera’s en je maakt prachtige selfies dankzij de speciale augmented reality AR lens. Je kunt dit budget toestel zelfs met je gezicht ontgrendelen. Een functie waarmee Huawei eerder deze maand de blits maakte bij de Honor 7C en binnenkort bij de Honor 7X.

Huawei Y7 Prime 2018 jeugd

Huawei Y7 Prime

De Huawei Y7 Prime heeft een herkenbare Huawei look. De smartphone is strak en met afgeronde randen. Het grote 5,99 inch beeldscherm neemt vrijwel de gehele voorkant. Boven dit grote scherm vind je een selfie camera met AR lens. Hiermee kun je gave selfies maken en dankzij die lens kun je het toestel ontgrendelen met je gezicht. Aan de achterkant valt de horizontale camera heuvel op met LED filters. Iets lager tref je de vingerafdrukscanner. Zoals je gewend bent van Huawei is het voordelige toestel uitgerust met veel werkgeheugen en een dijk aan camera opties en filters.

Specificaties Huawei Y7 Prime 2018

Het toestel is uitgerust met een groot 5,99 inch FullView beeldscherm met een resolutie van 1.440 x 720. De krachtbron van het toestel is de zuinige Snapdragon 430, MSM8937, processor van Qualcomm. Er is 3 GB aan werkgeheugen en je krijgt 32 GB opslagruimte. Een flinke 3.000 mAh accu levert stroom. Je laadt de accu op middels de microUSB poort. Selfies maak je met de 8 megapixel front camera en aan de achterkant vind je twee hoofdcamera’s. Het duo bestaat uit een 13 megapixel camera met 2 megapixel camera voor diepte. Huawei geeft je een uitgebreid camera menu met allerlei gave AR features. Dit toestel is dan ook zeer geschikt voor de jeugd of als eerste smartphone voor je kind.

Huawei heeft nog niet bekend gemaakt wanneer de budget smartphone naar Nederland komt. De Huawei Y7 Prime 2018 zal naar alle waarschijnlijkheid de Huawei Y7 2017 vervangen.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie