De belangrijkste verschillen tussen de OnePlus 6T en 6

De belangrijkste verschillen tussen de OnePlus 6T en 6

De OnePlus 6T is officieel gelanceerd. Zoals we gewend zijn van het hippe Chinese merk is het tweede budget vlaggenschip een upgrade van de eerste. Het ontwerp is vergelijkbaar op enkele belangrijke wijzigingen na. Hier volgen de belangrijkste verschillen tussen de OnePlus 6T en de OnePlus 6.

Het gaat goed met OnePlus. De onderneming is zich op allerlei fronten aan het verbeteren. De verkopen zijn er ook naar, want in de eerste drie maanden na de OnePlus 6 lancering verkocht de onderneming 1 miljoen van deze budget vlaggenschepen. Nu het merk voeten aan de grond heeft gekregen in Amerika zullen die aantallen flink stijgen. Een van de grootste providers daar, T-Mobile, heeft de OnePlus 6T in haar assortiment opgenomen. In Nederland heeft de onderneming een deal gesloten met Belsimpel zodat OnePlus 6T abonnementen nu nog goedkoper en sneller beschikbaar zijn. Wat zijn nou de belangrijkste verschillen tussen de beide vlaggenschepen?

OnePlus 6T Bullits

Druppel notch

In tegenstelling tot de OnePlus 6 heeft de nieuwe OnePlus 6T een druppelvormige notch. Het beeldscherm buigt zich schitterend om de flinke 20 megapixel selfie camera heen. In tegenstelling tot de eerdere notch die groter was. Het voordeel hiervan is dat je nu nog meer beeldscherm hebt. Een beeldscherm dat ook groter is dan zijn broertje. De OnePlus 6T heeft namelijk een 6,41 inch AMOLED beeldscherm in tegenstelling tot het 6,28 inch beeldscherm in de 6. Het percentage dat het beeldscherm inneemt was al goed, maar wordt nu nog hoger. Het goedkope vlaggenschip heeft een beeldscherm/body verhouding van 85,6 procent.

Nieuwe OnePlus 6T abonnement

Vingerafdrukscanner onder het beeldscherm

Er is nog een verschil tussen deze budget vlaggenschepen dat te maken heeft met het beeldscherm. Want de OnePlus 6T heeft een geavanceerde vingerafdrukscanner onder het beeldscherm zitten. De optische vingerafdrukscanner of ‘magic touch’ zoals OnePlus het noemt ligt onder het scherm verborgen. Je kunt nu het vlaggenschip snel en veilig ontgrendelen als het voor je op tafel ligt. Leg je vinger op het scherm en in 0,34 seconden ontgrendelt de telefoon zich. Ontgrendelen gaat super snel en is net zo veilig als het ontgrendelen van de oude OnePlus 6.

Een bijkomend voordeel van de vingerafdrukscanner onder het beeldscherm is dat het ontwerp van de nieuwe telefoon strakker is dan zijn voorganger. De achterkant van de OnePlus 6T is net iets strakker dan zijn kleine broertje. Het goedkope vlaggenschip wordt namelijk niet meer ontsiert door een vingerafdrukscanner aan de achterkant.

Flink verbeterde accuduur

Een veel gehoorde klacht over premium telefoons is dat ze niet zo lang vooruit kunnen zonder opladen. Daaraan heeft OnePlus duidelijk gehoor gegeven met de lancering van de OnePlus 6T. Het nieuwe voordelige toestel is uitgerust met een forse 3.700 mAh accu. Een accu waarmee je eenvoudig een tot misschien wel twee dagen vooruit kunt zonder laden. Alsof dat nog niet genoeg is ondersteunt de smartphone razend snel Dash Charge. Zo is je accu in half een uur weer genoeg opgeladen voor een halve dag.

Verdriet bij audiofans

OnePlus BullitsDe lancering van de OnePlus 6T heeft ook tot verdriet geleidt. Verdriet bij audiofans. Want de geavanceerde vingerafdrukscanner onder het beeldscherm heeft tot gevolg dat er geen ruimte meer was voor de 3,5 mm koptelefoon ingang. Een ingang die door veel audiofans wordt gewaardeerd. Zij hebben namelijk dure koptelefoons voor deze ingang. Het alternatief heeft OnePlus natuurlijk al lang bedacht, dat draadloze Bullits.

 

Sneller dan snel

De OnePlus 6T is net zoals zijn broertje aangedreven door de Snapdragon 845 processor van Qualcomm. De razend snelle processor is door een slimmere RAM management nu nog sneller en krachtiger. Het vlaggenschip is daarnaast standaard uitgerust met meer opslag geheugen dan ooit. Een hoeveelheid waar je het ook met moet doen, want de telefoon heeft geen ruimte voor een microSD kaart. De basis versie heeft 6 GB werkgeheugen met 128 GB opslagruimte en er zijn twee modellen met 8 GB en 128 GB of 256 GB opslag. De goedkope OnePlus 6T is dan ook een ideale gaming smartphone met het schitterende 6,41 inch AMOLED beeldscherm.

OnePlus 6T gaming

De OnePlus 6T is vanaf 6 november te koop of middels een OnePlus 6T abonnement af te sluiten. Vergelijk hier de beste deals.

 

Bekijk het laatste nieuws over OnePlus:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie