De 10 beste features van de Google Pixel 2 (XL)

De 10 beste features van de Google Pixel 2 (XL)

Begin oktober onthulde Google vol trots haar nieuwste vlaggenschepen: de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL. Beide toestellen komen met geweldige high-end specificaties, maar dat is niet het enige dat ze uniek maakt. In dit artikel sommen wij de 10 beste features op van de nieuwe Pixel-telefoons.

Google is niet nieuw op de smartphonemarkt. Integendeel zelfs: de zoekmachinegigant is al jaren actief in deze wereld. Dacht je dat de Google Pixel en Google Pixel XL de eerste en enige telefoons van Google waren? Dat kunnen we je niet kwalijk nemen. Technisch gesproken waren de Nexus-telefoons de eerste toestellen die Google op de markt bracht.

Hoe zit het precies? Google heeft haar rijkdom vergaard met haar zoekmachine en het verkopen van advertenties. Ook is het bedrijf de bedenker van Android, het grootste en populairste besturingssysteem voor smartphones ter wereld. Meer dan twee op de drie mobiele telefoons wereldwijd draait op het OS van Google. Bij een besturingssysteem hoort natuurlijk ook een smartphone. Aangezien Google geen hardwarefabrikant is -dat heeft het wel geprobeerd te zijn, maar deze poging liep spaak- werkt het samen met andere partijen om deze telefoons te produceren, zoals HTC, Motorola, Samsung, ASUS, Huawei en LG.

Het resultaat van deze inspanningen zijn de Nexus-telefoons. Google was verantwoordelijk voor het ontwerp, de ontwikkeling, marketing en ondersteuning van deze apparaten. Smartphoneproducenten als Huawei, LG en HTC nemen de productie ervan voor hun rekening. Daarvoor werden ze niet alleen financieel rijkelijk beloond. Tevens kwam hun naam en logo op het toestel en de verpakking te staan. De LG Nexus 5X en Huawei Nexus 6P klinken wellicht bekend in de oren. Op het eerste gezicht denk je -vanzelfsprekend- dat deze telefoons door respectievelijk LG en Huawei zijn gemaakt. Schijn bedriegt echter. Achter de schermen is Google grotendeels verantwoordelijk voor de totstandkoming van deze modellen. Erkenning hiervoor krijgt de zoekmachinegigant nauwelijks.

Je kunt je vast wel voorstellen dat Google niet gelukkig was met deze situatie. Het roer moest daarom om, drastisch. Het bedrijf wilde haar eigen naam en logo rechtstreeks aan deze telefoons verbinden. En dat is precies wat het bedrijf gedaan heeft. De totstandkoming van de eerste ‘Phones by Google’ -de Google Pixel en Google Pixel XL– gebeurde niet zonder slag of stoot. Google benaderde Huawei met de vraag of zij deze telefoons wilde maken, zonder dat hun naam daaraan verbonden zou zijn. Toen topman Richard Yu daarvan lucht kreeg, zou hij eigenhandig de onderhandelingen met Google hebben stopgezet. Voor hem gingen deze afspraken veel te ver. Google was genoodzaakt om over te schakelen naar plan B. Het bedrijf benaderde HTC, met dezelfde vraag en voorwaarden. In tegenstelling tot Huawei ging de Taiwanese smartphonemaker hier wel mee akkoord. Zodoende zagen we afgelopen jaar de eerste Pixel-telefoons.

Inmiddels zijn we een jaar verder. Voor nagenoeg alle smartphonefabrikanten is deze aangelegenheid reden om een opvolger te presenteren. Zo ook voor Google. Op 4 oktober werden we getrakteerd op de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL. Net als hun voorgangers zijn het twee top-of-the-line vlaggenschepen met een premium design, high-end specificaties en tal van noemenswaardige opties. In dit artikel hebben wij de 10 beste nieuwe features voor jullie op een rij gezet. In volstrekt willekeurige volgorde.

Google Pixel 2

1. Portretmodus met één lens

Het sterkste punt van de oorspronkelijke Pixel-telefoons was zonder twijfel de camera. Destijds behoorde deze tot de beste ter wereld die we in een smartphone vonden. DxO Mark, een instellingen die voortdurend de kwaliteit van spiegelreflex- en smartphonecamera’s onderzoekt, beloonde de Google Pixel (XL) met 89 van de 100 punten. Helaas was deze eer voor korte duur. Even later lanceerde HTC een vlaggenschip die nog beter werd beoordeeld door de vakjury van DxO Mark: de HTC U11. Voor wie het wil weten: deze kreeg 90 punten. Inmiddels zijn beide toestellen voorbijgestreefd door de iPhone 8, iPhone 8 Plus en Samsung Galaxy Note 8. Dat Google als eerste deze eretitel mocht opstrijken, is een prestatie die nooit meer afgenomen kan worden.

De camera van de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL is nog beter geworden. Op het eerste oog lijkt het alsof de 12 megapixelcamera van hun voorgangers heeft overgenomen in de nieuwste vlaggenschepen. Maar zoals wel vaker, schijn bedriegt. Zo is de beeldsensor 13 procent groter gemaakt, de pixelgrootte verkleind tot 1,4 µm (was 1,55 µm), het diafragma vergroot van f/2.0 naar f/1.8 en heeft Google naast elektronische beeldstabilisatie ook optische beeldstabilisatie toegevoegd.

Maar dat is nog niet alles. Naast al deze verbeteringen heeft Google nog een nieuwe feature toegevoegd aan de camera: Portretmodus. Dat klinkt misschien niet zo bijzonder: de allernieuwste vlaggenschepen -denk aan de iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus, iPhone 8 X en Samsung Galaxy Note 8- hebben deze feature immers ook. Toch is er één levensgroot verschil tussen die toestellen en de Google Pixel 2 (XL): de laatstgenoemde heeft slechts één camera achterop in plaats van twee. Fabrikanten als Apple en Samsung gebruiken deze tweede camera om diepte vast te leggen. De ene camera is uitgerust met een groothoeklens, de ander fungeert als telelens. Door de beelden van beide camera’s te combineren wordt er een waas over de achtergrond gelegd terwijl de persoon op de voorgrond haarscherp op beeld staat. Fotografen noemen dit ook wel het bokeh-effect. Google bewijst dat één cameralens voldoende is om dit bokeh-effect te bereiken.

‘Hoe werkt het dan?’ vraag je je misschien af. Om dergelijke portretfoto’s te maken heeft Google een nieuwe technologie ontwikkeld: Dual Pixel Sensor. Iedere pixel of beeldpunt op de camerasensor is samengesteld uit twee kleinere pixels. De camera krijgt dus twee keer zo veel informatie binnen als de doorsnee smartphonecamera. Daardoor kun je niet alleen sneller scherpstellen, maar ook portretfoto’s met wazige achtergrond maken. Twee camera’s betekent dus niet per definitie twee keer zo mooie foto’s.

De portretmodus werkt niet alleen met de hoofdcamera aan de achterkant, maar ook met de selfiecamera. En dat is wel uniek bij een smartphone. De eerder genoemde vlaggenschepen met portretmodus kunnen deze foto’s alleen met de primaire camera schieten. Het is dan ook niet vreemd dat DxO Mark de Google Pixel 2 (XL) de hoogste score ooit heeft toegekend: 98 van de 100 punten.

2. Optische en elektronische beeldstabilisatie combineren

Deze monsterscore van 98 punten dankt Google niet alleen aan de fotokwaliteit. Ook video’s zien er ongekend scherp uit. Moderne smartphonecamera’s van dure vlaggenschepen beschikken over optische of elektronische beeldstabilisatie, en soms over allebei. Dat laatste is ook het geval bij de Google Pixel 2 (XL).

Bij optische beeldstabilisatie is de cameramodule voorzien van een kleine motor waardoor de camera fysiek langs zijn assen kan bewegen (links, rechts, boven, beneden en alles daar tussenin). Als je per ongeluk de camera beweegt tijdens het opnemen van een video, vangt optische beeldstabilisatie een deel van deze schokken op door met je mee te bewegen. Bij elektronische beeldstabilisatie probeert de camerasoftware deze onverwachte bewegingen te compenseren. Je zult wel begrijpen dat de optische variant de beste is, maar is tegelijkertijd ook de duurste.

Als je met een smartphonecamera met beeldstabilisatie een video opneemt, wordt de optische of elektronische variant gebruikt. Nooit allebei tegelijkertijd. Dankzij machine learning is Google er in geslaagd om beide vormen van beeldstabilisatie te combineren. Als je een video opneemt, doen de camera-algoritmes precies wat ze horen te doen en schakelen ze elektronische beeldstabilisatie in. Bij de Google Pixel 2 (XL) wordt gelijktijdig ook de optische beeldstabilisatie geactiveerd en detecteert deze de bewegingen van de camera. Door de informatie van optische en elektronische beeldstabilisatie in real-time te combineren, behoren schokkerige video’s tot het verleden.

Google Pixel 2

3. Google Lens

Het moge inmiddels wel duidelijk zijn: de camera van de Google Pixel 2(XL) is superslim. Foto’s en video’s zien er subliem uit. Voor veel smartphonegebruikers is dat tegenwoordig een vereiste. Maar je kunt nog veel meer met de camera. De tweede generatie Pixel-telefoons zijn de eerste toestellen ter wereld die standaard zijn uitgerust met Google Lens.

Wat is Google Lens? Als je een foto hebt genomen vind je in de camera-interface of bij Google Assistant een aparte knop om deze feature te activeren: het is een vergrootglas dat omringd wordt door een vierkant. Als je daar op drukt herkent deze het object op je foto en zoekt hij het internet af naar informatie over dit voorwerp. Wellicht dat een voorbeeld wat meer verduidelijking geeft. Stel dat je een foto maakt van een filmposter. Aan de hand van deze afbeelding weet Google Lens welke film het is. Vervolgens krijg je van Google Assistant allerlei relevante informatie over deze titel voorgeschoteld zoals een synopsis en reviews, maar ook waar en wanneer de film bij jou in de buurt draait.

Helaas werkt Google Lens nog maar bij een klein aantal toepassingen. Als je een foto van de kaft van een film of boek neemt levert het geen problemen op. Ook met landschappen en toeristische trekpleisters als de Eiffeltoren of het Louvre museum heeft Google Lens waarschijnlijk geen problemen. Met andere objecten zoals een auto, een paar schoenen of een tas wordt het al een stuk lastiger. Het is dan nog maar de vraag of je de gewenste resultaten krijgt. Zo hebben we begrepen dat Google Lens een horloge weliswaar herkent, maar nog niet doorheeft van welk merk deze is.

4. Drie jaar lang software-updates

Het leeuwendeel van de moderne smartphones draait bij levering niet op de meest recente Android-versie. En lang niet alle fabrikanten nemen de moeite om updates te ontwikkelen en uit te rollen naar hun toestellen. Dat zien we terug in de distributiecijfers van het Android Developer Dashboard. Volgens de laatste (oktober 2017) draait slechts 0,2 procent van alle smartphones en tablets die de Google Play Store bezoeken op Android 8.0 Oreo. En dat anderhalve maand na de officiële lancering. Android 7.0 en 7.1 Nougat vinden we ruim na de lancering op minder dan één op de vijf apparaten (17,8 procent). Sterker nog, het twee jaar oude Android 6.0 Marshmallow heeft het grootste marktaandeel van 32 procent. Apple heeft zijn zaakjes beter op orde. De eerste officiële cijfers van het iOS 11 adoptiepercentage zijn weliswaar nog niet binnen, maar volgens onderzoeksbureau Mixpanel is na minder dan een maand al meer dan de helft van de gebruikers overgestapt op de nieuwste versie van Apples besturingssysteem.

Het updatebeleid van Google is de Achilleshiel van de zoekmachinegigant. Uiteraard treft Google niet alle blaam. In tegenstelling tot Apple is er niet één producent die alle iDevices produceert. Wereldwijd zijn er meer dan 400 fabrikanten die Android-producten maken. In eerste aanleg zijn zij verantwoordelijk voor het uitrollen van software-updates. Zij moeten echter het nieuwe besturingssysteem integreren in hun Android-skin en door en door moet testen om te kijken of alles goed werkt. Chipfabrikanten spelen ook een cruciale rol: zij bepalen immers welke chips wel en niet de nieuwe Android-versie ondersteunen. En natuurlijk hebben belangenorganisaties en providers ook hun verantwoordelijkheid in het proces. Kortom, het uitrollen van een software-update is een lang en complex proces waarbij vele partijen zijn betrokken.

Bij de Google Pixel 2 (XL) is het allemaal een stuk eenvoudiger. Daar is Google verantwoordelijk voor het onderhoud van het besturingssysteem. Sinds het beruchte Stagefright-lek in 2015 rolt de zoekmachinereus maandelijks updates uit. Op deze manier dicht Google potentieel gevaarlijke beveiligingslekken, rolt het patches uit die systeembugs verhelpen en beschikken gebruikers als eerste over de nieuwste Android-features. Het is de ideale oplossing voor als je altijd goed beschermd en up-to-date wil blijven.

Bij de lancering van de eerste Nexus- en Pixel-telefoons beloofde Google dat gebruikers drie jaar lang ondersteuning zou bieden aan het besturingssysteem. Zo ontvangen de LG Nexus 5X en Huawei Nexus 6P nog tot en met oktober 2018 beveiligingsupdates, de Google Pixel en Google Pixel XL tot en met september 2019. Ook de Google Pixel 2 en Google Pixel 2 XL krijgen maar liefst drie jaar ondersteuning van Google, oftewel tot oktober 2020. Ze worden standaard met Android 8.0 Oreo geleverd, maar dat betekent dus dat je in de toekomst ook kunt rekenen op een upgrade naar Android P en Android Q. Daar kunnen andere Android-producenten niet aan tippen. Nokia is tot nu toe de enige die bevestigd heeft dat haar toestellen volgend jaar Android P krijgen. Bij andere fabrikanten is dat nog maar de vraag. Bij Google weet je het zeker.

Google Pixel 2

5. Groot of klein? Altijd dezelfde topfeatures

Zoek je een compacte smartphone? Of juist een grotere telefoon? Bij Google ben je aan het juiste adres. De Google Pixel 2 is lekker compact: het scherm is slechts 5,0 inch in doorsnee. De Google Pixel 2 XL is letterlijk zijn grote broer. Deze phablet heeft een kolossaal scherm dat maar liefst 6 inch groot is. Ongeacht welke uitvoering je ook neemt, beide toestellen hebben een feature om augmented reality of AR-stickers toe te voegen aan je foto’s en video’s. Deze driedimensionale stickers zien er niet alleen grappig uit, maar reageren ook op jou en je omgeving.

Tevens zijn beide toestellen uitgerust met een Always-On display. Zonder je toestel te ontgrendelen zie je niet alleen hoe laat het is, maar ook of je notificaties hebt ontvangen en welke herinneringen er voor je klaarstaan. Daarnaast heeft Google deze schermtechnologie met een nieuw trucje uitgerust. Hij luistert namelijk voortdurend met je mee. Niet zozeer naar de gesprekken die je voert, maar naar de muziek die op de achtergrond draait. Het Always-On scherm weet precies wie de artiest is en hoe het nummer heet. Met een druk op het scherm kun je het nummer terugluisteren met Spotify. Je kunt ook de videoclip bekijken via YouTube. Het ligt allemaal binnen handbereik.

Afgezien van de schermgrootte en features, hebben de nieuwe Pixel-telefoons één-en-hetzelfde scherm? Zeker niet. De Google Pixel 2 heeft een AMOLED-display met Full HD-resolutie en een pixeldichtheid van 441 ppi. De Google Pixel 2 XL heeft een P-OLED-scherm met een resolutie van 2880 bij 1440 pixels (Quad HD) en een pixeldichtheid van 538 ppi. Een ander verschil tussen beide toestellen is dat het instapmodel een 16:9 beeldverhouding heeft. Zijn grotere evenknie heeft een 18:9 aspect ratio. Dat betekent dat hij veel meer content op het scherm kan vertonen. Verder bedekt het scherm van de Pixel 2 XL een aanzienlijk groter deel van de voorzijde dan de reguliere Pixel 2. Tot slot vertoont de Pixel 2 XL 100 procent van het DCI-P3 kleurenspectrum. Zijn kleine broer komt niet verder dan 95 procent. Dat betekent dus dat de phablet een fractie tot meer kleuren vertoont dan zijn kleinere tegenhanger. DCI-P3 is het kleurenspectrum dat in de filmindustrie wordt gehanteerd.

6. Active Edge

Een andere feature van de Google Pixel 2 (XL) die we niet mogen vergeten, is Active Edge. Deze ken je misschien onder een andere naam: Edge Sense. Deze techniek is door HTC bedacht en in de HTC U11 verwerkt. Wat de Taiwanese smartphonemaker in feite heeft gedaan is drukgevoelige sensoren in de zijkant verwerkt. Als je daar in knijpt wordt er een app naar je keuze geopend. Standaard is dat de Google Assistant, maar je kunt ook voor de camera, Facebook of andere willekeurige app kiezen. Je kunt ook instellen dat je hierdoor een schermafbeelding neemt, of de zaklamp in- en uitschakelt.

Active Edge kent ook een geavanceerde modus. Daarmee kun je twee verschillende apps of acties programmeren: één voor als je zacht knijpt en één voor als je harder knijpt. Daarvoor hoef je alleen het knijpkrachtniveau aan te passen. Je hebt zelf in de hand hoe hard (of zacht) je moet knijpen om je favoriete app te openen, of zaklamp aan en uit te zetten.

7. Stereo speakers

Goed geluid op een smartphone is tegenwoordig minstens net zo belangrijk als het scherm, de camera of de processor. Smartphoneproducenten gaan hier verschillend mee om. Zo heeft LG de vierkanaals digitaal-naar-analoog converter (Quad DAC) in de LG V30 verbeterd, levert Samsung AKG-oordopjes bij de Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy Note 8, integreert HTC Acoustic Focus, BoomSound en USonic in (de oordopjes van) haar vlaggenschepen en heeft Nokia OZO Audio in de Nokia 8 verwerkt (360 graden geluid als je video’s opneemt).

Wat doet Google om een zo goed mogelijke audio-ervaring te bieden? Het heeft twee stereo speakers aan de voorzijde verwerkt. Zijn voorloper had een speaker aan de bovenzijde en eentje aan de onderkant, naast de USB-C aansluiting. Deze plek van deze laatste speaker is ongelukkig gekozen. Telkens als je een spelletje speelt waarbij je het toestel in landschapsmodus moet houden, bedek je met je hand de speaker. Daardoor verdwijnt niet alleen het geluid, maar is het ook een domper op de game-ervaring. Ook als je hem in portretmodus vasthoudt loop je het risico om de speaker met je hand te bedekken. Gelukkig heeft Google hiervan geleerd en de speaker naar de voorzijde van het toestel verplaatst. De speakers produceren een harder geluid zonder dat de audio hierdoor wordt verstoord. De nieuwe Pixel-telefoons bieden dus een ongekende muziekervaring.

Google Pixel 2

8. Waterdicht

Toen Google afgelopen jaar de Pixel en Pixel XL lanceerde, kreeg het bedrijf veel lof voor haar toestellen. Tegelijkertijd hoorden we kritische geluiden over de waterbestendigheid van de vlaggenschepen. En terecht. Terwijl de vlaggenschepen van fabrikanten als Samsung, Sony en Apple IP67 of IP68 gecertificeerd zijn, waren de Pixel-telefoons enkel IP53 gecertificeerd. In lekentaal: ze waren enkel spatwaterdicht. Een kleine regenbui leverde niet direct vocht- of waterschade op, maar zodra ze aan grotere hoeveelheden water worden blootgesteld belooft Google niets.

De Google Pixel 2 (XL) heeft een betere waterbestendigheid gekregen. In plaats van IP53 certificering hebben de vlaggenschepen voortaan het felbegeerde IP67 certificaat ontvangen. Dat houdt in dat je ze een half uur lang zonder problemen onder water kunt dompelen bij een diepte van één meter diepte. Dat moet je met de Pixel-telefoons van vorig jaar niet proberen.

De IP67 certificering komt wel met een keerzijde. Om de vlaggenschepen waterdicht te maken heeft Google de hoofdtelefoonaansluiting weg moeten laten. Hoe luister je dan naar je favoriete band? Dat kan op twee manieren: je gebruikt de bijgeleverde USB-C-naar-3.5mm-audio jack adapter, of je koopt een setje draadloze oordopjes. Je moet er wel goed op letten of deze overweg kunnen met de Pixel 2 (XL). Als je daar zeker van wilt zijn, moet je de Google Pixel Buds aanschaffen. Deze oordopjes liggen vanaf november in de schappen en kosten 159 dollar. Naast muziek luisteren vertalen kun je de oordopjes ook gebruiken om je in real-time in 40 verschillende talen verstaanbaar te maken. Dat komt omdat Google Assistant nauw is geïntegreerd in de oordopjes. Of de Google Pixel Buds naar Nederland komen is onduidelijk, maar wij denken dat die kans erg klein is.

9. Onbeperkte opslag Google Foto’s

Ben je iemand die het liefst de hele dag foto’s schiet? Dan is de Google Pixel 2 (XL) hét toestel voor jou. We hebben het zojuist al uitgebreid gehad over de kwaliteit van de camera’s en wat voor prachtige plaatjes en video’s deze afleveren. Dergelijke mediabestanden zijn vaak behoorlijk groot. Als deze alleen lokaal opgeslagen zouden worden -dat wil zeggen: alleen op het geheugen van het toestel- dan is de opslagcapaciteit in no-time bomvol. Daarom lanceerde Google in 2015 een gloednieuwe clouddienst: Google Foto’s.

Iedereen die een Google account heeft kan hier onbeperkt hogeresolutiefoto’s en -video’s opslaan. Dat wil zeggen, foto’s die maximaal 16 megapixels groot zijn. Video’s mogen enkel in 1080p worden opgenomen. Alles groter dan 16 megapixels of Full HD wordt onverbiddelijk gecomprimeerd naar een lagere bestandsresolutie. Voor de gemiddelde smartphonegebruiker is dat meer dan voldoende. Wie de oorspronkelijke bestandsresolutie wil behouden moet een abonnement nemen om extra opslagruimte bij te kopen. De bedragen lopen uiteen van 1,99 euro per maand voor 100 GB tot wel 299,99 euro voor 30 TB.

Een andere optie is dat je de Google Pixel 2 (XL) koopt. Dan krijg je een onbeperkte opslagruimte voor foto’s en video’s met hun oorspronkelijke formaat. Dat wil zeggen, tot en met 2020. Vanaf 2021 worden deze mediabestanden alleen nog in ‘hoge kwaliteit’ geüpload. Het is goed om te weten dat al je bestanden die je voor deze datum in de cloud hebt geplaatst, niet worden gedowngraded zodra deze periode is verstreken.

Google Pixel 2 (XL)

 

10. Niet-storen modus

De tiende en laatste feature die we op de Google Pixel 2 (XL) aantreffen, is de niet-storen modus. Autorijden is een vaardigheid waarbij je alle aandacht op de weg moet hebben. Afleiding door je smartphone kun je dan niet gebruiken. Wat je absoluut nooit moet doen is je telefoon grijpen en even om het laatste berichtje te lezen -of nog erger: daar op te reageren. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Een fractie niet opletten kan hele grote en ingrijpende gevolgen hebben.

Niet iedereen is zich bewust van deze gevaren. Daarom zetten we hier een aantal getallen op een rij. 89 procent van de automobilisten zegt wel eens naar zijn smartphone te hebben gegrepen terwijl ze aan het autorijden waren. Daardoor neemt de kans op een ongeluk toe met een factor 10. Iedere seconde dat je naar het scherm staart, leg je bijna 37 meter af. Dat betekent dat je in minder dan drie seconden de lengte van een voetbalveld hebt afgelegd. En als je ineens een noodstop moet maken, ben je tientallen meters verder voordat je auto volledig tot stilstand is gekomen.

Het precieze aantal (dodelijke) slachtoffers door smartphonegebruik is weliswaar niet bekend, maar ieder slachtoffer is er één te veel. Veilig Verkeer Nederland (VVN) probeert al jaren om deze trend te keren. Samsung was de eerste smartphonefabrikant die deze oproep serieus nam. De Zuid-Koreaanse telefoonmaker ontwikkelde in 2015 Car Mode. Als je achter het stuur zit krijg je geen berichten als je deze optie inschakelt. Een lovenswaardig initiatief, maar kent wel een keerzijde: deze feature was alleen beschikbaar op telefoons van Samsung.

In samenwerking met het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Veilig Verkeer Nederland (VVN), ANWB, De Fietsersbond, Flitsmeister, RAI Vereniging, Team Alert, Nederland ICT en de Hogeschool van Utrecht ontwikkelde Samsung de app In-Traffic Reply. Iedereen met een Android-telefoon kan deze app downloaden. De app detecteert wanneer je aan het rijden bent. Zodra je harder dan 10 kilometer per uur rijdt doet hij zijn werk. Als je tijdens het autorijden boodschappen binnen krijgt van WhatsApp en Facebook Messenger of een sms-bericht, stuurt de app de verzender automatisch een bericht dat je nu niet kunt antwoorden, omdat je achter het stuur zit.

Ook Google neemt haar verantwoordelijkheid en heeft de Google Pixel 2 (XL) uitgerust met Pixel Ambient Service. Als je deze optie inschakelt, schiet het vlaggenschip in de niet-storen modus zodra je gaat autorijden. Zodra de telefoon merkt dat hij harder dan 10  kilometer per uur gaat of via Bluetooth wordt verbonden met de auto, krijg je niet langer automatisch notificaties, meldingen, geluidjes of knipperende lampjes. Zodra je achter het stuur vandaan bent, worden deze instellingen weer geactiveerd. Het enige dat je hoeft te doen is deze feature in te schakelen via het instellingenmenu.

Ben je niet van plan om de Google Pixel 2 (XL) aan te schaffen? Dan kun je deze app ook downloaden in de Google Play Store.

 

Wat is volgens jullie de beste feature van de Google Pixel 2 (XL)? Laat het ons weten door een reactie onder dit bericht achter te laten.

Bekijk het laatste nieuws over Google:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie