CAT S31 review

CAT S31 review

Naast de luxe CAT S61 smartphone zijn er ook rough phones in het budget segment. De CAT S31 is daar een van. De ruige smartphone heeft een degelijke bouw met dikke randen en veel rubber om schokken te absorberen. De CAT S31 volgt de S30 op en beschikt over een aantal aantrekkelijke verbeteringen. Zo is de accucapaciteit verruimt naar 4.000 mAh en is het beeldscherm nog scherper. De hoofdcamera heeft nu 8 megapixels met autofocus. De processor is net wat sneller geworden en je krijgt meer geheugen zodat apps soepeler draaien.

De herkenbare Caterpillar (CAT) outdoor smartphones zijn al enige jaren te koop. Het merk kwam tot stand dankzij een samenwerking van Caterpillar en The Bullitt Group een Chinese smartphone fabrikant. Het merk maakte al snel indruk met de CAT S60 smartphone en natuurlijk de CAT S61. Een krachtige rough phone met luxe specificaties en een infrarood camera waarmee je warmte beelden kunt maken. De CAT S31 is de meest voordelige Android telefoon van het merk. Het toestel volgt de CAT S30 op en is veel beter geworden. Het 4,7 inch beeldscherm heeft een hogere resolutie en is scherper. Je kunt het beeldscherm nog altijd met je handschoenen aan bedienen. Het maakt dit toestel de perfecte ‘budget’ telefoon voor op de bouwplaats. Het Android besturingssysteem is uitgebreid met enkele handige CAT apps en dankzij de snellere Snapdragon 210 met 2 GB werkgeheugen draaien apps nog soepeler.

De voordelige rough phone is gemaakt voor ruige gebieden en werkomgevingen. De CAT S31 is dan ook ideaal voor de hovenier, bouwvakker of voor horeca personeel. Het zijn namelijk vrijwel onverwoestbare telefoons die de kracht en robuustheid van de hekenbare gele Caterpillar samenbrengt in een degelijke en praktische smartphone.

CAT S31 rough phone

Belangrijks specificaties CAT S31

 • 4,7 inch HD beeldscherm
 • Snapdragon 210 processor
 • 2 GB werkgeheugen en 16 GB opslag
 • Android 7 Nougat
 • Waterdicht tot 1.2 meter voor 30 min. (IP68)
 • Valbestendig tot 1,8 meter MIL-STD-810G
 • 8 megapixel hoofdcamera
 • 2 megapixel selfie camera
 • 4.000 mAh accu
 • 146 mm x 74,4 mm x 12,6 mm
 • Gewicht: 200 gram

Voordelige en onverwoestbare smartphone

De CAT S31 is een flink outdoor telefoon met rubberachtige behuizing gemaakt voor de onherbergzame terreinen. De ruige smartphone heeft een eenvoudig maar zeer doeltreffend ontwerp. De behuizing is robuust en dat maakt de telefoon wel een stuk flinker dan normale smartphones met een 4,7 inch beeldscherm. De reden hiervan is dat de behuizing van deze rough telefoon sterker is dan dat je met een beschermingshoes voor elkaar zou krijgen. De randen zijn voorzien van een dikke bescherming laag. Ook het beeldscherm is beter beschermd dan bij normale telefoons. Het beeldscherm ligt namelijk net iets lager in het frame. Daarnaast is het 4,7 inch beeldscherm beschermd achter sterk Gorilla Glass 3. Het is een zeer handig touch scherm dat je kunt bedienen met handschoenen of natte vingers. De helderheid van het beeldscherm is prima en ook de kijkhoeken zijn goed. Onder het beeldscherm tref je drie fysieke navigatie toetsen en de speaker. Boven aan vind je de bescheiden selfie camera met speaker en CAT logo. De speaker van deze outdoor smartphone lijk ook gemaakt voor de bouwplaats. Want de speaker levert een oorverdovend hard geluid.

Aan beide zijdes van het toestel vind je twee knoppen. Links vind je de power knop en een speciale knop die je zelf kunt instellen. Rechts zijn de volume toetsen geplaatst en onder de volume toetsen vind je de bescherm klepjes voor de microSD kaart en SIM kaarten. De CAT S31 is 146 mm hoog, 74,4 mm breed en heeft een dikte van 12,6 mm. De voordelige outdoor smartphone kost 200 gram.

CAT S31 Robuuste behuizing MIL STD 810G

Budget outdoor smartphone

De vrijwel onverwoestbare CAT S31 is een degelijke outdoor smartphone voor diegene die een toestel zoekt voor ruige locaties en de basis apps prima aan kan. De smartphone is gemaakt om tegen een stootje te kunnen. Het toestel is niet alleen water- en stofdicht IP68 gecertifieerd tot 1,2 meter diepte bij 30 minuten. De CAT S31 outdoor smartphone voldoet ook aan de militaire robuustheid eisen van MIL-STD-810G. Deze telefoon kun je daarom zonder problemen meenemen de koelcel en een val op beton van 1,8 meter hoogte is ook geen enkel probleem. Daarom is dit de ideale budget telefoon voor de bouw en mensen die er vaak op uit gaan.

CAT S31 hardware

De specificaties van de CAT S31 rough phone zijn vergelijkbaar met budget toestellen. Het toestel heeft een 4,7 inch HD beeldscherm met een resolutie van 1280 x 720 pixels. De krachtbron is de bescheiden Snapdragon 210 processor van Qualcomm met 2 GB aan werkgeheugen. Er is 16 GB aan opslagruimte en mogelijkheid voor een microSD kaart. De krachtbron vind je terug in de meest goedkope telefoons van nu en voldoet voor de basis gebruiker. De meest gebruikte app draaien prima al zal je soms iets langer moeten wachten voordat ze opstarten. Je kunt prima spellen spelen, maar let op de opslag ruimte en neem wel iets meer tijd voor het opladen. De ruige smartphone heeft een flinke 4000 mAh accu waarmee je lang vooruit kunt. De accuduur van de CAT S31 is niet snel te evenaren en een groot pluspunt van dit toestel.

CAT S31 outdoor smartphone

Prima foto’s

De CAT S31 is natuurlijk niet gemaakt voor de smartphone fotograaf, maar de foto’s van het toestel mogen er wel degelijk zijn. Het toestel beschikt over een 8 megapixel hoofdcamera met autofocus. De beelden zijn scherp genoeg alleen heeft het toestel duidelijk moeite met belichting. Je doet er dan ook verstandig aan om verschillende foto’s te maken van je belangrijkste projecten. Voor selfies en conference calls beschikt dit toestel over een 2 megapixel front camera.

CAT S31 foto CAT S31 foto

Conclusie CAT S31

Tijdens de CAT S31 review viel vooral de robuustheid van deze snelle budget smartphone op. Het toestel is daarnaast aantrekkelijke geprijsd voor een outdoor telefoon. De specificaties zijn netjes te noemen en voldoen aan de verwachtingen van een hedendaagse rough phone. De CAT S31 laadt apps snel genoeg en games draaien prima. Afbeeldingen en spellen zien er ook goed uit op het 4,7 inch beeldscherm. Uiteraard is dit toestel niet gemaakt voor gaming. De behuizing van het toestel voelt zeer solide aan en de CAT S31 zal niet snel uit je handen glippen. Mocht de outdoor smartphone toch vallen, geen nood. Foto’s gemaakt door deze telefoon zien er over het algemeen prima uit. Je kunt echter geen bokeh effecten verwachten, maar voor normaal gebruik en versturen via Whatsapp zijn de afbeeldingen goed. De indrukwekkende accuduur van dit toestel is heel fijn. Dankzij de Snapdragon 220 processor en natuurlijk de mega 4.000 mAh accu kun je lange tijd vooruit met de CAT S31. Een slimme keuze in het moeras van rough smartphones.

CAT S31 pluspunten

Aantrekkelijke prijs voor rough phone
Moderne en zuinige Snapdragon processor
Android 7 Nougat
Mega 4.00 mAh accu

Relatief duur ivm specificaties
Camera’s

Bekijk het laatste nieuws over CAT:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie