Camera’s van de Xiaomi Mi Mix 2S evenaren iPhone X

Camera’s van de Xiaomi Mi Mix 2S evenaren iPhone X

Vandaag schrijft Xiaomi geschiedenis. De Chinese fabrikant heeft de nieuwste generatie Xiaomi Mi Mix 2S officieel gelanceerd en hoe. Tijdens de presentatie bleek dat het toestel met Snapdragon 845 een voortreffelijke camera smartphone is. DxO Mark zet het toestel op dezelfde hoogte al de iPhone X en Huawei Mate 10 Pro.

Afgelopen jaar zagen we al dat Xiaomi reuze stappen maakt als het gaat om camera prestaties. Het mid-range Xiaomi Mi Note 3 nestelde zich al in de DxO lijst boven de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Op het gebied van vlaggenschepen doet Xiaomi het dus ook voortreffelijk blijkt vandaag. De Xiaomi Mi Mix 2S is volgens DxO Mark de nummer 5 camera smartphone van dit moment.

Voortreffelijke camera’s Xiaomi Mi Mix 2s

DxO top maartDe Xiaomi Mi Mix 2S scoort niet alleen evenveel punten als de Apple iPhone X. Het toestel lijkt ook erg veel op de iPhone. Aan de achterkant tref je namelijk een verticale camera heuvel bestaande uit twee een 12 megapixel groothoeklens en 12 miljoen pixels telelens met IMX363 sensor van Sony. De sensor heeft een pixelgrootte van 1,4 micron. Het duo ondersteunt van SLR Dual PD full-pixel dual-core scherpstelling en optische beeldstabilisatie, optische zoom en hardware multi-Frame Noise. Met de Xiaomi Mi Mix 2S schrijft het Chinese merk geschiedenis. Het is een van de beste camera telefoons van dit moment.

De fabrikant zegt dat niet zomaar en had de smartphone alvast ingeleverd bij de camera testers van DxOMark. Ook zij zijn het er over eens, de Xiaomi Mi Mix behoort tot de top 5 van camera smartphones. De test laat zien dat het vlaggenschip op gelijke hoogte staat met de iPhone X als het gaat om foto’s maken. Bij video blijft de Chinese telefoon iets achter. DxOMark noemt het toestel de “Parel van China” en is zichtbaar onder de indruk; “bij weinig licht schiet de Xiaomi Mi Mix 2S de meest vloeiende beelden die we hebben gezien.

De Xiaomi Mi Mix 2S scoort een overall score van 97 punten. Op het gebeid van foto scoort het vlaggenschip 101 punten. Dat is evenveel als de Apple iPhone. Kijkend naar video dan scoort het vlaggenschip 88 punten en daar scoort de iPhone X weer iets hoger (89). De enige smartphones die de Xiaomi Mi Mix 2s voor zich moet dulden zijn de Apple iPhone X en Huawei Mate 10 Pro met even veel punten. Dan de Google Pixel 2 en de Samsung Galaxy S9 Plus met een totaal score van 99 punten.

Specificaties Xiaomi Mi Mix 2S

De Chinese smartphone fabrikant Xiaomi groeit de laatste jaren in een rap tempo. In China is het concern weer terug gekeerd in de top vijf van smartphone verkopers. Ook in Nederland hoor en zie je steeds meer van Xiaomi. De fabrikant maakt namelijk aantrekkelijk geprijsde smartphones met innovatieve specificaties. De Xiaomi Mi 6 was bijvoorbeeld een van de eerste vlaggenschepen in Nederland met de Snapdragon 835 processor. Met de lancering van de Xiaomi Mi Mix 2S schrijft de fabrikant geschiedenis. Het toestel is een betaalbaar vlaggenschip met een stel voortreffelijke camera’s die mega dure vlaggenschepen kan evenaren.

De Xiaomi Mi Mix 2S heeft een groot 6 inch AMOLED beeldscherm dat bijna de volledige voorkant inneemt. Alleen aan de onderkant vind je een rand en daarin ligt de selfie camera. Het geeft dit toestel een unieke look. Die look is niet meer uniek als je de telefoon omdraait en de hoofdcamera’s ziet. De achterkant van deze betaalbare smartphone heeft namelijk veel weg van de iPhone X. Het hoofdcamera duo bestaat uit een dubbele camera van een 12 megapixel 1/ 2,6 inch sensor met een groothoeklens en tweede 12 megapixel camera met 1 / 3.4 sensor. Alleen de primaire camera is optisch gestabiliseerd. Binnen de prachtige smartphone vind je de Snapdragon 845 processor van Qualcomm. Het toestel heeft 8 GB RAM en je krijgt 256 GB aan interne opslagruimte. Daar moet je het ook mee doen want er is geen ruimte voor een microSD kaart.

Nieuwsgierig naar meer beelden? Check de Twitter post van Roland Quandt (onderaan).

Xiaomi Mi Mix 2S DxO score

iPhone X DxO score

 

Bekijk het laatste nieuws over Xiaomi:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie