Bouwvakkerstelefoon Cat S31 verkrijgbaar in Nederland

Bouwvakkerstelefoon Cat S31 verkrijgbaar in Nederland

Op  zoek naar een smartphone die tegen een stootje kan? Dan is de Cat S31 misschien iets voor jou. Deze robuuste bouwvakkerstelefoon ligt vanaf nu bij ons in de schappen. Je haalt hem al in huis voor 329 euro.

Er zijn vele prachtige en wonderschone smartphones op de markt. Deze zijn gemaakt van duurzame materialen als metaal en glas. Hoe prachtig telefoons als de Samsung Galaxy S8 of iPhone X bijvoorbeeld ook zijn, ze hebben vaak één zwakte: ze zijn behoorlijk fragiel. Hem per ongeluk uit je handen laten glijden, iets wat iedereen kan overkomen, kan al voldoende zijn om deze toestellen ernstig te beschadigen. Hem laten repareren is vaak een kostbare aangelegenheid. Vooral in het geval van de iPhone X: voor een nieuw scherm ben je zonder verzekering zo’n 320 euro kwijt, voor een nieuwe glazen achterkant meer dan 600 euro. Een rib uit je lijf.

Als je op de bouwplaats, industrieel complex of andere gevaarlijke werkvloer werkt, kun je een smartphone met broos design absoluut niet gebruiken. Voor deze vakmensen zijn zogeheten toughphones ontwikkeld. Deze zijn voorzien van een stevige body die niet alleen tegen een stootje kunnen, maar ook stof- en waterdicht zijn. Ideaal voor de soms barre omstandigheden die je op deze werkplekken aantreft.

Eén van deze toughphones is de Cat S31. Deze werd samen met zijn grote broer de Cat S41 op de IFA-beurs in Berlijn aangekondigd. De Cat S41 ligt al sinds half september in ons land in de schappen. De Cat S31 heeft zich nu ook gemeld.

Specificaties Cat S31

De Cat S31 is een compacte maar robuuste Android-telefoon die een scherm heeft dat slechts 4,7 inch in doorsnee is. Het scherm heeft een resolutie van 1280 bij 720 pixels die je zelfs met handschoenen aan en natte vingers kunt bedienen. Corning Gorilla Glass 3 beschermt hem tegen krassen en stoten. Dankzij het Super Bright Display kun je het scherm ook in het felle zonlicht prima lezen. Daaronder heeft Caterpillar drie fysieke navigatieknoppen geplaatst: Vorige, Home en de Recent App Switcher. Aan de zijkant is een programmeerbare knop geplaatst die je onder meer als noodknop kunt instellen.

Rondom het scherm vinden we een dikke casing die hem tegen een flinke val beschermt. Naar eigen zeggen overleeft hij een val van 1,80 meter hoogte zonder kleerscheuren. Hij is tevens IP68 en MIL STD 810G gecertificeerd. Dat betekent dat hij extra goed bestand is tegen water. Je kunt hem 35 minuten lang bij een diepte van 1,20 meter onder water dompelen zonder vocht- of waterschade te riskeren.

Onder de motorkap vinden we de Qualcomm Snapdragon 210, een quad-core processor met een kloksnelheid van 1,3 GHz. Deze wordt aangevuld met Adreno 304 GPU en 2 GB aan werkgeheugen. Je krijgt 16 GB aan geheugen om al je apps en andere bestanden op te slaan. Aangezien het besturingssysteem en de vooraf geïnstalleerde apps de nodige opslagruimte in beslag nemen, is het goed om te weten dat je extra geheugen kunt bijkopen. Foto’s schiet je met een 8 en 2 megapixelcamera. De accucapaciteit bedraagt 4000 mAh. Dat is meer dan genoeg power om de hele dag mee door te komen, hoe lang je werkdag ook duurt. Als je hem op stand-by laat staan, gaat hij volgens Caterpillar 38 dagen mee op een lading. Door de extra stevige en waterdichte behuizing kun je de batterij niet verwijderen en vervangen door een ander. Tot slot draait het toestel op Android 7.0 Nougat.

Prijs en beschikbaarheid

De Cat S31 ligt vanaf nu bij ons in de schappen. Aan het toestel hangt een prijskaartje van 329 euro. Een zeer schappelijke prijs als je nagaat dat hij bijna onverwoestbaar is. Je vindt hem in het assortiment van verschillende retailers.

Cat S31

Bekijk het laatste nieuws over CAT:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie