BlackBerry KEYone Bronze Edition komt eraan

BlackBerry KEYone Bronze Edition komt eraan

BlackBerry heeft bekend gemaakt dat de BlackBerry KEYone in een nieuwe uitvoering verschijnt. Deze gaat door het leven als de Bronze Edition. Deze kunnen we in de loop van het eerste kwartaal onder meer in Europa verwelkomen. Dat is niet het enige goede nieuws van het technologiebedrijf uit Canada. We kunnen komend jaar ten minste twee nieuwe BlackBerry-toestellen verwachten.

BlackBerry kwam tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas met het goede nieuws op de proppen. We kunnen het ook nalezen in het persbericht dat op de site van het bedrijf staat.

Limited Edition

We beginnen met de BlackBerry KEYone. Het is bijna een jaar geleden dat het vlaggenschip werd aangekondigd. Aanvankelijk was hij in één kleur verkrijgbaar: zwart met zilvergrijze accenten. Afgelopen september onthulde BlackBerry een tweede kleurvariant op de IFA-beurs in Berlijn: de Black Edition. Zoals de naam al doet vermoeden is dit toestel volledig zwart gemaakt, maar dat was niet het enige verschil. Tevens kreeg het toestel extra werkgeheugen (4 GB in plaats van 3 GB) en twee keer zo veel geheugen (64 GB in plaats van 32 GB). In ons land ging deze uitvoering voor 649 euro over de toonbank, oftewel 50 euro extra op de verkoopprijs van het oorspronkelijke model.

 Kennelijk is de BlackBerry KEYone een groot succes. De voormalige Canadese smartphonemaker -de nieuwste BlackBerry-telefoons worden geproduceerd door een bedrijf dat TCL heet- gaat het toestel opnieuw een ander jasje aanmeten. Deze draagt de naam BlackBerry KEYone Bronze Edition met zich mee. Daarbij worden de zilvergrijze accenten van het oorspronkelijke model brons gekleurd. Net als de Black Edition krijgt het vlaggenschip extra werkgeheugen en opslagcapaciteit. Grote verschil is dat de Bronze Edition in gelimiteerde oplage verschijnt. De volledige naam is dus eigenlijk de BlackBerry KEYonze Bronze Limited Edition.

Het toestel maakt zijn opwachting in Europa, de VS, Latijns-Amerika, Afrika en Azië. BlackBerry vertelt dat we hem in de loop van het eerste kwartaal mogen verwelkomen. De precieze beschikbaarheid en de adviesprijs worden binnenkort bekend gemaakt.

BlackBerry KEYone Bronze Edition

Specificaties BlackBerry KEYone Bronze Edition

De BlackBerry KEYone heeft naast een touchscreen ook een fysiek toetsenbord. Dat geldt uiteraard ook voor de Bronze Edition van het toestel. Het keyboard is met allerlei handige features uitgerust. Zo vinden we de vingerafdruksensor in de spatiebalk en is de trackpad van vroeger in de toetsen verwerkt. Je kunttot wel 52 verschillende sneltoetscombinaties aanmaken. Als je bijvoorbeeld de letter -F ingedrukt houdt, opent het toestel de Facebook-app voor je.

Boven het scherm vinden we een 4,5 inch groot scherm. Deze heeft een schermresolutie van 1620 bij 1080 pixels. Door het afwijkende schermformaat en resolutie heeft het display een 3:2 beeldverhouding. Het toestel wordt aangestuurd door de Qualcomm Snapdragon 625 met Adreno 506 GPU, 4 GB RAM en 64 GB interne opslag. Je kunt er ook voor kiezen om een tweede simkaart in het toestel te stoppen, maar dat gaat wel ten koste van de geheugenuitbreiding.

De primaire camera heeft een resolutie van 12 megapixels en beschikt over opties als fase-detectie autofocus (PDAF), elektronische beeldstabilisatie (EIS), Fast Focus Lock, 4x digitale zoom, f/2.0 diafragma en dubbele LED-flitser. De selfiecamera heeft een 8 megapixelresolutie en heeft naast elektronische beeldstabilisatie ook een groothoeklens. Deze legt alles in een hoek van 84 graden vast. De batterij heeft een vermogen van 3505 mAh en ondersteunt Quick Charge 3.0. De BlackBerry KEYone wordt geleverd met Android 7.1 Nougat. Een update naar Android 8.0 Oreo ligt in het verschiet.

BlackBerry in 2018

Naast de BlackBerry KEYonze Bronze Edition had het technologiebedrijf uit Canada nog meer goed nieuws. De BlackBerry Motion wordt op 12 januari gelanceerd in de VS. In ons land ligt het toestel al enkele weken in de winkel. Het is de eerste stof- en waterdichte smartphone in het assortiment van BlackBerry dankzij zijn IP67 certificering. Daarnaast heeft hij een grote fysieke thuisknop met vingerafdruksensor aan de voorzijde en een 4000 mAh grote accu onder de motorkap. Met de Convenience Key open je in een handomdraai je favoriete apps. Hij krijgt een adviesprijs van 450 dollar.

Tot slot vertelde BlackBerry dat het komend jaar haar portfolio wil uitbreiden met twee nieuwe toestellen. Alain Lejeune, global general manager bij BlackBerry Mobile, zegt hierover:

“Het is minder dan een jaar geleden dat we onze nieuwe BlackBerry-telefoons aan het grote publiek introduceerden. We zien grote belangstelling in ons merk dankzij toestellen als de BlackBerry KEYone en BlackBerry Motion. Nu de nieuwe BlackBerry-telefoons van TCL Communication verkrijgbaar zijn in meer dan 50 landen wereldwijd hebben we een stevige fundering om ons portfolio het komend jaar uit te bouwen. Dat betekent dat klanten dit jaar ten minste twee nieuwe BlackBerry-smartphones kunnen verwachten.”

Details over de aanstaande toestellen wilde de fabrikant nog niet geven. Je kunt er dus van uitgaan dat je de komende weken of maanden wel vaker de naam BlackBerry voorbij ziet komen op Telefoonabonnement.nl.

Bekijk het laatste nieuws over Blackberry:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie