BKR-registratie wordt massaal vermeden

BKR-registratie wordt massaal vermeden

Er heersen veel vragen rondom het Bureau Krediet Registratie en een nieuw telefoonabonnement. Hoewel een registratie niet direct negatieve consequenties heeft, haken veel telecomaanbieders massaal in op het vermijden hiervan.

Telecomland is in Nederland flink veranderd de laatste jaren. Een van de grootste veranderingen trad op 1 mei in. Sindsdien is het verplicht voor telecomaanbieders om bij iedereen een inkomenstoets uit te voeren als je een telefoon met een toestelkrediet boven de 250 euro wilt. Naast een inkomenstoets volgt er ook een registratie bij het BKR. Wij snappen best dat niet iedereen staat te springen om die registratie en als je een huis wilt kopen kan de registratie nadelige gevolgen hebben. Telfort heeft onlangs geadverteerd met de BKR omzeilende smartphone. Wij zelf hebben laatst nog geschreven over dat je het beste je vakantiegeld aan je telefoon kunt uitgeven en een nieuwe vergelijkingssite onder de naam Telefoon.nl heeft afgelopen woensdag het “BKR-vrij vergelijken” geïntroduceerd.

Hoe omzeilt Telefoon.nl het BKR?

Hoewel een BKR registratie echt geen problemen hoeft te geven, is het wel zo fijn om die hele kredietregistratie te omzeilen. Maar hoe doe je dat? Er zijn vier verschillende manieren.

Je kunt er uiteraard voor kiezen de telefoon los te kopen met een voordelig sim only abonnement. Een andere optie is het kiezen van een toestel dat minder dan 250 euro kost bij jouw abonnement. De site Telefoon.nl geeft je daarnaast ook de mogelijkheid om de keuze te verruimen door een gedeelte bij te betalen. En last but not least, de zakelijke abonnementen. Beschik je namelijk over een KvK nummer, dan kun je ook zonder een BKR registratie een telefoonabonnement afsluiten.

Voor iedereen die wel een telefoonabonnement wil maar geen registratie heeft Telefoon.nl “ BKR-vrij vergelijken ” geïntroduceerd.

Hoe werkt BKR-vrij vergelijken

Via de optie BKR-vrij vergelijken krijg je op een super eenvoudige manier inzicht in de telefoons die jij kunt ‘krijgen’ bij een bepaalde abonnementscombinatie. Alle getoonde telefoons zijn te verkrijgen zonder ook maar één vraag over je salaris te beantwoorden. Je voert zelf in hoeveel je maximaal wilt bij betalen, wat je nodig hebt aan telefonie en de site geeft je een onafhankelijk overzicht.

Waarom is die BKR zo vervelend?

Een BKR registratie is helemaal niet zo ernstig. Het gaat om een positieve registratie, die je bijvoorbeeld automatisch ook al krijgt als je de mogelijkheid hebt om rood te staan. De registratie geeft aan dat je ergens een krediet hebt die je aan het afbetalen bent. Het zal je verbazen hoeveel mensen een registratie hebben, soms zelfs ongemerkt.

Waarom is die registratie dan vervelend volgens zovelen? Om dat je er toch nog wel eens last van kunt krijgen. Stel, je wilt ergens dit jaar een huis kopen en sluit nu een tweejarig telefoonabonnement af voor de Samsung Galaxy S8. Het prachtige Samsung vlaggenschip kost 799 euro en daarmee krijg je verzekerd een BKR registratie. Mocht je binnen een jaar bij de bank zitten om je nieuwe hypotheek te bespreken, dan wordt je weer geconfronteerd met je Galaxy S8 vlaggenschip. Je kunt daardoor een stuk minder lenen.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie