De beste camera telefoons van dit moment

De beste camera telefoons van dit moment

Het eerste kwartaal van 2019 was gevuld met vele smartphone lanceringen. Tijd voor een overzicht van de beste camera telefoons van dit moment. De camera telefoon top tien is natuurlijk helemaal vernieuwd. We zien oude bekenden en gloednieuwe aanwinsten.

Net zoals vorig jaar is Huawei de lijst aanvoerder en hofleverancier van de top 10 camera telefoons. De Huawei P30 Pro is deze week gepresenteerd en nu al een van de beste camera telefoons van 2019. Dit vlaggenschip maakt de compact camera officieel overbodig met een ultieme zoom van 50x. Naast de premium Huawei telefoon zien we natuurlijk ook de laatste Samsung Galaxy S10+ vlaggenschip in de top. De Koreaanse nummer een smartphone fabrikant heeft opnieuw een schitterende camera smartphone gepresenteerd.

Top tien camera telefoon

De top tien van camera telefoons op dit moment bestaat uit de volgende toestellen.

01. Huawei P30 Pro
02. Huawei P30
03. Samsung Galaxy S10 Plus
04. Huawei Mate 20 Pro
05. Huawei P20 Pro
06. Google Pixel 3
07. Apple iPhone XS Max
08. Xiaomi Mi 9
09. Samsung Galaxy S10E
10. HTC U12 Plus

Huawei camera telefoons

De lijst van beste camera telefoons staat vol met Huawei telefoons. Sinds de lancering van de Huawei P20 Pro heeft het merk de camera top veroverd. Alle Huawei telefoons in de top tien lijst van camera telefoons zijn uitgerust met Leica camera’s met krachtige specificaties. Het laatste model de Huawei P30 Pro heeft er zelfs vier. De Huawei P20 Pro en Huawei Mate 20 Pro zijn voorzien van drie Leica camera’s. Het drietal bestaat uit een 40 megapixel, 20 megapixel en 8 megapixel camera. De Mate 20 Pro is de het snelste vlaggenschip van dit tweetal. De krachtige Leica camera’s zijn ook verbeterd. De 20 megapixel camera heeft een ultra breedhoek lens waarmee het vlaggenschip meer veelzijdig is. Beide camera telefoons zijn waterdicht en je schiet de mooiste foto’s ook in donkere locaties.

Huawei P30 Pro Leica camera

Huawei P30 Pro de beste camera telefoon

Met de Huawei P30 Pro gaat Huawei zelfs een stap verder. Het nieuwe vlaggenschip heeft een schitterende behuizing en is beschikbaar in hippe kleuren. De primaire 40 megapixel camera maakt nog mooiere foto’s. het diafragma is vergroot en dankzij de hoge ISO waarde kun je prachtige foto’s maken in het donker. De gloednieuwe periscoop camera verzorgt de ultieme zoom. Je kunt met de Huawei P30 Pro tot 50x digitaal inzoomen. Dat is een ongekende zoom voor een smartphone.

Huawei komt dit jaar ook met een nieuwe film techniek. Je kunt namelijk met twee camera’s tegelijkertijd filmen. Zo zie je het overzicht en daarnaast zoomt het toestel in op het onderwerp. Huawei noemt deze feature Dual view.

Samsung Galaxy S10 Plus camera smartphone

Aan het begin van ieder jaar presenteert Samsung haar nieuwe S vlaggenschip. Dit jaar trakteerde de Zuid-Koreaanse fabrikant ons op wel drie krachtige vlaggenschepen. Stuk voor stuk zijn het voortreffelijke camera telefoons. De Galaxy vlaggenschepen hebben altijd een plek in de top tien van camera smartphones. De Samsung Galaxy S10 Plus is uiteraard het krachtigste en de meest camera rijke telefoon. Het top model in de nieuwe S lijn is uitgerust met drie hoofdcamera’s en twee selfie camera’s. De Samsung Galaxy S10 plus is de beste selfie camera telefoon van dit moment. Ook het drietal aan de achterkant zorgt voor prachtige foto’s.

Samsung Galaxy S10 Plus camera telefoon

Het vlaggenschip heeft een prachtig ontwerp en een groot Super AMOLED beeldscherm van 6,5 inch. In dat scherm liggen de twee selfie camera’s. Het duo bestaat uit de verbeterde 10 megapixel front camera in combinatie met 8 megapixel breedhoek lens. Je maakt hiermee werkelijk prachtige selfie foto’s. Het tweetal verzorgt die mooie diepte effecten. De drievoudige hoofdcamera bestaat uit twee 12 megapixel camera’s die optisch gestabiliseerd zijn met 16 megapixel breedhoek camera. Het drietal zorgt ervoor dat je prachtige foto’s maakt en kunt inzoomen van 0,6 tot 10x dichterbij. De primaire 12 megapixel camera is voorzien van een dubbele diafragma van f/1.5 en f/2.4. Zodoende kan de Samsung Galaxy S10 Plus met veel of weinig licht haarscherpe foto’s maken van hoge kwaliteit.

Apple iPhone XS Max camera telefoon

De luxe iPhone XS Max is een van de beste camera telefoons van 2018 en blijft dat ook in 2019. Het vlaggenschip der vlaggenschepen is voorzien van razend snelle specificaties. De Apple heeft een schitterend 6,5 inch OLED beeldscherm in een ultra slanke behuizing. De 7 megapixel front camera in combinatie met high tech sensoren verzorgen haarscherpe selfies. Aan de achterkant vind je twee krachtige camera’s die de Apple tot een van de beste camera telefoons maken. De dual hoofdcamera’s behoren tot de beste in de markt. Het duo is optisch gestabiliseerd voor een haarscherp resultaat. Het zijn twee 12 megapixel hoofdcamera’s en je kunt hiermee tot 2x optische inzoomen of tot 10x digitaal. De Apple iPhone XS Max is voorzien van een krachtige A12 processor met 4 GB aan werkgeheugen. Dankzij het gebruiksvriendelijke iOS besturingssysteem is dit een van de snelste smartphones in de wereld.

Goedkoopste camera telefoon

De voordeligste camera telefoon van dit moment is de Xiaomi Mi 9. Het vlaggenschip is voorzien van de snelste Android processor van dit moment. De Xiaomi telefoon wordt aangedreven door de snelle Snapdragon 855 processor van Qualcomm. Je krijgt daar 6 GB aan werkgeheugen bij. Het ontwerp van de Xiaomi is strak en je krijgt voor nog geen 500 euro een compleet vlaggenschip. De enige premium eis waarop is bezuinigt is waterdichtheid. In tegenstelling tot de andere telefoons in deze lijst is de Xiaomi Mi 9 namelijk niet waterdicht. Het budget vlaggenschip heeft drie krachtige hoofdcamera’s. Het drietal bestaat uit een 48 megapixel primaire camera met 12 megapixel telelens en 16 megapixel breedhoek camera. De Xiaomi Mi 9 is een goedkoop alternatief voor de Huawei en Samsung telefoons. Je maakt met deze telefoon prachtige foto’s.

Xiaomi Mi 9 budget telefoon

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie