Beste 1-april grappen uit de telefoon-industrie

Beste 1-april grappen uit de telefoon-industrie

Zo, gisteren ook weer overleefd? Gelukkig voor jou dat 1 april dit jaar in het weekend valt, kunnen je collega’s in ieder geval geen scheetkussen op je bureaustoel leggen. Vrijwel overal ter wereld viert men 1 april door grappen uit te halen. Veel bedrijven uit de telefoon-industrie doen ook mee aan dit jaarlijks terugkerend fenomeen en wij hebben voor jou de leukste grappen en grollen op een rijtje gezet.

Siri, doe niet zo flauw

Apple zijn eigen assistent Siri was gisteren in een lollige bui. Amerikaanse gebruikers meldden op internet dat wanneer zij iets aan Siri vroegen, de app vaak een lollig en nonchalant antwoord gaf. Wanneer de gebruiker bijvoorbeeld vroeg “Siri, wat doe je vandaag?”, antwoordde de assistent met “Just bein’ a fool”. 1 april staat in de Verenigde Staten bekend als April’s fools day, vandaar het antwoord. De app functioneert vandaag, 2 april, weer normaal en niet nonchalant. Apple heeft overigens een lange reputatie met 1 april, het bedrijf heeft eigenlijk ieder jaar wel een actie rondom de dag van de grappen en grollen.

Howard de hamster

Nog een 1 april grap uit de Verenigde Staten. Telefoon reparateur iFixIt kondigde namelijk een opmerkelijke nieuwe gereedschapsset aan. De gereedschapsset is zeer klein en handzaam en daarom zeer makkelijk mee te nemen. Het bevat onder meer een mini schroevendraaier, torx en zuignap. Op het eerste gezicht lijkt de aankondiging nog redelijk serieus, er zijn immers meerdere handzame gereedschapssets op de markt te vinden, waarom dan geen kleine variant? Wanneer reparatie-expert Howard de hamster echter ten tonele verschijnt is het duidelijk dat het hier om een grap gaat. Benieuwd naar het filmpje? Bekijk het hieronder:

T-Mobile ONEsie

T-Mobile kwam dit jaar met de eerste “full body wearable“, ontmoet de ONEsie. De ONEsie is echter geen normale onesie (kostuum dat uit één stuk bestaat). Nee, met dit pak kun je namelijk zowel je Wi-Fi signaal versterken, een Bluetooth hotspot worden, je bereik vergroten, je telefoon opladen, muziek afspelen en bovenal modieus zijn. Het pak werkt door je telefoon in de meegeleverde dockingstation te klikken en te wachten tot je de fameuze T-Mobile ringtone hoort. Vervolgens kun je alles wat je wilt met het pak. Het bleek al snel dat het hier om een grap ging, alhoewel het kostuum wel echt te koop is. Het zal dan uiteraard niet de functionaliteiten van hierboven bevatten, maar een ‘gewone’ onesie zijn. De naam ONEsie verwijst overigens naar de T-Mobile ONE-abonnementen die in de VS te koop zijn.

Ben jij dit jaar nog in de maling genomen?

 

 

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie