Benchmark Huawei Mate 9 met Android 7 ontdekt

Benchmark Huawei Mate 9 met Android 7 ontdekt

In het najaar van 2016 zal Huawei zijn nieuwste vlaggenschip, de Huawei Mate 9 gaan presenteren. Veel is er al besproken over deze nieuwe krachtpatser, maar tot op heden hebben we nog geen benchmarks van het toestel kunnen vinden. Tot vandaag. De eerste benchmark van de Huawei Mate 9 is gespot. Tenminste, dat denken wij! Nieuwsgierig naar wat we van de Mate 9 kunnen verwachten? Lees gauw verder.

GFXbench benchmark van Huawei Mate 9 opgedoken

huawei-mate9-benchmark

Bovenstaande benchmark hebben we vandaag ontdekt en kijkend naar de specificaties kan het haast niet anders dan dat het hier om Huawei’s nieuwste vlaggenschip zou moeten gaan. Zo beschikt de smartphone volgens deze benchmark over de nieuwste versie van Android, namelijk 7 Nougat. Iets wat we bij deze smartphone wel zouden verwachten, maar wat nog bij geen enkel andere smartphone van Huawei is aangekondigd. De Mate 9 beschikt over een groot 5.9 inch scherm, met een ietwat teleurstellende resolutie van 1920 x 1080 pixels.

Krachtige 2,6 GHz Octa Core processor

Onder de motorkap vinden we een zeer krachtige Octa-core processor met maar liefst 2.6 GHz. We zijn momenteel nog druk aan het onderzoeken of het hier inderdaad zou moeten gaan om de nieuwste chipset van HiSilicon Kirin. De processor van de Mate 8 is in elk geval een stuk langzamer en ook de kloksnelheid van de Huawei P9 is langzamer. Daarnaast zijn er benchmarks van de Kirin 955 waaruit blijkt dat deze tot maximaal 2,5 Ghz zou moeten gaan. Aangezien deze processor is getest met een snelheid van 2,6 Ghz denken wij dat het hier dan ook echt om een nieuwe chipset zou moeten gaan.

Zoals in de prognoses van dit toestel eerder naar voren kwam, beschikt de Mate 9 over een 4 GB RAM geheugen en 64 GB opslagcapaciteit. Wat echter opvalt is de camera. Volgens deze benchmark zou de Huawei Mate 9 niet over een 20 megapixels camera, maar slechts een 11 megapixels camera aan de achterkant beschikken. Met vooraan een camera van 7 megapixels. Vanzelfsprekend weten we nog niet welke technologie hierachter gaat zitten en hoeft het dus niet te betekenen dat de camera in kwaliteit is achteruit gegaan.

Wanneer beschikbaar?

Wanneer de Huawei Mate 9 wordt uitgebracht is nog niet bekend. Ook kunnen we niet met zekerheid zeggen dat de benchmark die hierboven is gevonden daadwerkelijk over dit specifieke toestel gaat. Een andere mogelijkheid is dat het hier om een grotere variant van de P9 gaat. De geluiden over de P9 Max gaan echter om een smartphone met een groter scherm. Gezien de zeer krachtige processor en het schermformaat, gecombineerd met de nieuwste versie van Android, denken wij dat het haast niet anders kan dan over de Huawei Mate 9 te moeten gaan. Zodra we meer informatie hebben over dit toestel houden we je daarvan op de hoogte.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
René Dekker
Over de auteur: René Dekker

Mede-oprichter van Telefoonabonnement.nl. Al 10 jaar telecomspecialist. Verantwoordelijk voor de content en redactie. Passie voor online. Diehard Apple-fan. Houdt van gadgets, en zijn katten. Favoriete papa van Joris.

Neem gerust contact op:      rene@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie