Bekijk hier live de Huawei Mate 20 lancering

Bekijk hier live de Huawei Mate 20 lancering

Over één nachtje slapen wordt de beste camera smartphone van dit moment gepresenteerd. De Huawei Mate 20 serie bestaat waarschijnlijk uit vier indrukwekkende vlaggenschepen. Huawei legt de lat voor camera smartphones morgen weer een flink stuk hoger. Nieuwsgierig naar de Huawei Mate 20? Hier kun je morgen om half drie de lancering live zien.

Op zoek naar de beste camera smartphone van dit moment? Een van de krachtigste Android telefoons van nu? De Huawei Mate 20 serie belooft de beste camera smartphone, een uitstekende accuduur en de krachtigste Android telefoon van het moment. De nieuwe Mate serie is namelijk voorzien van drie Leica hoofdcamera’s, de nieuwe Kirin 980 processor en grote accu’s vanaf 4000 mAh. Kortom telefoons die je niet wilt missen. Wanneer je de Huawei Mate 20 Pro lancering live wilt zien dan kun je morgen hier terecht. Via de onderstaande link kijk je de lancering namelijk live. De Mate 20 Pro lancering start morgen om 14:30 uur Nederlandse tijd.

Wat mag je verwachten van de Huawei Mate 20 serie

De verwachtingen zijn hoog van de nieuwe Huawei telefoons. Het ontwerp van de toestellen heeft aan de voorkant veel weg van de Samsung Galaxy Note 9 maar dan met notch. Het AMOLED beeldscherm vouwt zich rond de behuizing en de randen rondom dit scherm zijn tot een minimum beperkt. De Mate 20 en Mate 20X krijgen een druppelvormige notch en de premium Mate 20 Pro beschikt over een bredere notch met selfie camera en gezichtsherkenning sensoren. De achterkant van de vlaggenschepen is uniek. De opvallende drievoudige hoofdcamera is in een flinke vierkante cameraheuvel geplaatst met vier rondingen. Het ziet er zeer stoer uit en heeft iets weg van de vier uitlaten van de Zonda sportwagen. De achterkant van de Huawei Mate 20 Pro is nog stijlvoller omdat daar de vingerafdrukscanner mist. Die is onder het AMOLED beeldscherm geplaatst. De premium behuizing is vermoedelijk IP68 gecertificeerd.

Specificaties Huawei Mate 20 serie

Morgen verwachten we vier krachtpatsers met grote FullView beeldschermen, veel geheugen en de nieuwe Kirin 980 processor.

Huawei Mate 20 Pro Concept Creator

De Huawei Mate 20 is het basis model. Heeft een flink 6,53 inch beeldscherm met een druppelvormige notch voor de selfie camera. In tegenstelling tot de Huawei P20 krijgt de Mate wel een drievoudige Leica hoofdcamera. De primaire camera heeft vermoedelijk 12 megapixels met een 20 megapixel breedhoek camera en 8 megapixel telelens. De specificaties zijn daarmee echter lichter dan bij het Pro model. Onder de flinke cameraheuvel ligt de vingerafdrukscanner. De krachtbron is de nieuwe Kirin 980 processor. Een razend snelle octa core processor maximaal geklokt op 2,6 GHz. De processor heeft wel twee neural processing units (AI chips). Je krijgt een ruime keuze uit werkgeheugen lopend van 4 GB tot 8 GB. Daarnaast is er 128 GB tot 512 GB aan opslagruimte beschikbaar.

De Huawei Mate 20 Pro is het premium model in de Mate 20 serie. Dit toestel heeft een groot 6,4 inch AMOLED beeldscherm met flinke notch. Hierin tref je een 24 megapixel selfie camera met gezichtsherkenning sensoren. Achter het scherm zit ook de vingerafdrukscanner. Hierdoor is de achterkant nog strakker. Daar tref je alleen de flinke cameraheuvel voor de drievoudige hoofdcamera’s van Leica. De behuizing van de Mate 20 Pro is waterdicht IP68. De drievoudige camera bestaat uit een 40 megapixel f/1.8 camera in combinatie met 20 megapixel f/1.8 breedhoek camera en 8 megapixel f/2.4 telelens. In megapixels is de verdeling gelijk aan die van de Huawei P20 Pro. Maar de zwartwit camera is vervangen door een breedhoekcamera.

Naast het normale toestel en de premium variant lanceert Huawei ook een speciale gaming Huawei Mate 20X. Dit toestel beschikt over een mega 7,12 inch beeldscherm. Dankzij een teaser van Huawei zelf weten we dat dit toestel een speciale koeling heeft waardoor je nog langer kunt gamen. Last but not least verwachten we ook een Huawei Mate 20 Porsche Design. Dit toestel krijgt dezelfde specs als de Pro, maar vermoedelijk een ander ontwerp.

Laatste Huawei Mate 20 Pro lekken en teasers

Volgens de laatste lekken kunt je de Huawei Mate 20X bedienen met een Stylus pen. Daarmee volgt de Chinese fabrikant het voorbeeld van Samsung’s Galaxy Note 9. Het is echter onduidelijk of die pen ook in het toestel opgeborgen kan worden.

Huawei Mate 20 promo

Morgen wordt de Huawei Mate 20 serie officieel gepresenteerd. Vorig jaar bereikte alleen de Huawei Mate 10 Pro de Nederlandse bodem. Hopelijk verscheept Huawei dit jaar de volledige lijk naar ons land. Niet lang na de lancering kun je hier het beste Huawei Mate 20 Pro abonnement vergelijken.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie