Asus ROG Phone II is de ultieme gaming telefoon

Asus ROG Phone II is de ultieme gaming telefoon

Met de Asus ROG Phone maakte Asus al een razend snelle gaming telefoon. De opvolger doet er nog een paar stapjes bovenop. De Asus ROG Phone II levert de ultieme gaming ervaring. Het vlaggenschip vinkt alle vinkjes die je als gamer maar kan verzinnen. De ultieme accu, razend snel 120 Hz beeldscherm, de allersnelste processor en veel geheugen, erg veel geheugen.

De ROG II is ontworpen hardcore gamers maar ook voor normale Android gebruikers die razend snel en vooral langdurig willen werken. Het toestel is zo ontworpen dat je het nog net met één hand kunt bedienen maar wel een gigantisch 6,59 inch AMOLED beeldscherm krijgt. De behuizing is dikker dan bijvoorbeeld de body van de Samsung Galaxy S10 Plus en dat is niet voor niets. Want binnen de stoere body vind je een gigantisch accu met bijna 6.000 mAh. Goed voor urenlang gaming plezier.

Gaming monster Asus ROG Phone II

Als gaming wil je natuurlijk net dat streepje voor hebben op je mede gamers. Daar is de Asus ROG Phone II nou precies voor ontworpen. Dat zie je terug in het ontwerp van deze krachtpatser. De breedte van het vlaggenschip werd onder de 78 mm gehouden. Het is daardoor nog net met één hand te gebruiken. Toch heeft Asus de ROG Phone II geoptimaliseerd voor landschapsgebruik. Daartoe heeft het de gaming telefoon uitgerust met een gigantisch 6,59 inch AMOLED beeldscherm. Het scherm heeft een beeldverhouding van 19,5:9 en een resolutie van 2340 x 1080 pixels. Je vind geen rare uitsparingen voor de selfie camera maar een rechte bovenrand met opvallende speaker.

Rog Phone II abonnement

Gaming beeldscherm

Gamers willen razend snel kunnen reageren op wat er in de game gebeurt. Daarin is de reactiesnelheid van het beeldscherm erg belangrijk. Normaal is die snelheid 60Hz. Als eerste kwam Razer met een LCD beeldscherm met razend snelle reactie snelheid van 120 Hz. Daar doet Asus weer een stapje bovenop door een helder AMOLED beeldscherm met 120 Hz snelheid. Het schitterende beeldscherm is daarmee nog sneller dan het mooie beeldscherm van de OnePlus 7 Pro. Het scherm ondersteunt 10-bit HDR en overschrijdt de grenzen van de DCI-P3 kleurruimte. Dit mega 6,59 inch scherm biedt perfecte kleurnauwkeurigheid. Daarmee is het ideaal voor de gamer.

Belangrijkste specificaties Asus ROG Phone II

De specificaties van de Asus ROG Phone II schreeuwen bijna “gamer!” Het vlaggenschip heeft het razend snelle 6,59 inch AMOLED beeldscherm in een flinke behuizing. Boven en onder het scherm vind je de speakers voor een ultieme gaming ervaring. De krachtbron is de snelste Android processor van dit moment, de Snapdragon 855 Plus. Je krijgt 12 GB aan werkgeheugen en 256 tot 512 GB aan opslagruimte. Al dat moois levert natuurlijk geen enkel voordeel voor de gamer als je er niet lang mee vooruit kunt. Daar zorgt de indrukwekkende 6000 mAh accu voor. De accu verzorgt urenlang gaming plezier en is in rap tempo weer opgeladen dankzij de rappe 30W fast charge.

De camera’s aan de achterzijde zijn geleend van Zenfone 6. Daar zien we een 48 megapixel Quad Bayer camera in combinatie met een 13 megapixel 125 graden breedhoek camera. Aan de voorkant tref je de 24 megapixel selfie camera.

Gaming extra’s

De Asus ROG Phone II beschikt over verschillende features speciaal voor de gamer. De ‘The Armory Crate’ is bijvoorbeeld speciale game-launcher van het merk. Hiermee kun je de instellingen voor elke game apart aanpassen. Je kunt zelf instellen of het scherm in de snelle 120Hz-modus moet worden uitgevoerd. Daarnaast is er een Game Genie voor zaken als inkomende oproepen, meldingen en het vergrendelen van de helderheid.

Naast het scherm zie je de naar voren gerichte stereoluidsprekers met DTS: X Ultra-ondersteuning. De speakers zijn versterkt met grotere kamers en leveren 2,5x luider geluid dan Asus ROG Phone. De AirTriggers zijn nieuw en verbeterd. Je kunt je vingers op de trigger laten rusten zoals bij echte triggers. Er zijn twee trillingsmotoren gemonteerd in de Asus ROG Phone II. Die kun je gebruiken voor haptische feedback bij gamers zoals Asphalt 9.

De Asus ROG Phone was beschikbaar via Vodafone. Het is onduidelijk of de nieuwe Asus ROG Phone II naar Nederland komt.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie