ASUS ROG Phone: de absolute gaming smartphone

ASUS ROG Phone: de absolute gaming smartphone

Vandaag heeft ASUS de gaming wereld verrijkt met een absurde gaming smartphone, de ASUS ROG Phone. De ROG Phone is een zelfstandig gekoelde smartphone met indrukwekkende specificaties en slimme gaming toebehoren.

De ASUS ROG Phone is een pure gaming smartphone. De Republic of Gamers (ROG) van ASUS is de gaming tak van de Taiwanese onderneming en directe concurrent van Razer. Het eerste vlaggenschip van deze gaming tak is voorzien van een stoere behuizing met extra koeling en speciale game knoppen (triggers). De smartphone is uitgerust met de snelste processor van het moment en een stel krachtige camera’s. Het toestel heeft een stoer ontwerp met twee front speakers voor de optimale game ervaring. Net zoals de Razer Phone heeft het beeldscherm een hogere ververs snelheid. Die snelheid ligt echter op 90 Hz in plaats van 120 Hz. Daarbij moet je wel bedenken dat de ROG Phone een kraakhelder AMOLED beeldscherm heeft. Wanneer je het toestel in de winkels kunt verwachten is echter onbekend.

Asus ROG Phone gameplay

De ASUS ROG Phone

De ASUS ROG Phone heeft een opvallend gaaf ontwerp met stijlvolle features. Aan de voorkant heeft de smartphone een groot 6 inch AMOLED beeldscherm met slanke randen. Onder en boven het beeldscherm ligt een flinke speaker in de slanke bezel voor optimaal geluid tijdens gamen. Aan de achterkant is de dual hoofdcamera verstopt achter een strak vormgegeven glazen paneel. Daar vallen de twee uitsparingen voor de koeling op. In tegenstelling tot normale gaming smartphones zoals de Razer Phone en Samsung Galaxy S9 is de ROG Phone uitgerust met twee stroomingangen. Tijdens het gamen houdt je de smartphone namelijk vast aan de zijkanten en kan de bedrading voor de oplader behoorlijk storen. Die kun je bij de ASUS ROG Phone ook aan de zijkant inpluggen.

De krachtige ASUS ROG Phone is met allerlei toebehoren uit te breiden. Je krijgt een speciale cooler gratis bij de smartphone en daarnaast is er een Mobile Desktop Dock zoals de Samsung DEX, een TwinView Dock voor het optimaal gamen en een WiGIG dock dat beelden naar je TV doorstuurt.

Asus ROG Phone gameplay

Asus ROG Phone specificaties

De ASUS ROG Phone heeft een volledig metalen behuizing met een ruige look. Het toestel heeft speciale ontluchtingsroosters aan de achterkant zoals je bij race wagens ziet. De krachtige smartphone beschikt over een groot 6 inch Full HD+ AMOLED beeldscherm met hoger 90 Hz ververs snelheid. Aan weerszijde van dit beeldscherm vind je twee speakers die prachtig geluid leveren bij je favoriete game. Binnen de stoere behuizing schuilt een Snapdragon 845 processor die getuned is. De snelle processor heeft acht kernen maximaal geklokt op 2,96 GHz. Daarnaast krijg je 8 GB aan werkgeheugen en er is keuze uit 128 GB of 512 GB aan opslagruimte. Het game toestel is daarnaast uitgerust met een dual hoofdcamera bestaande uit een 12 megapixel camera en 8 megapixel breedhoek camera. Selfies maak je met de 8 megapixel front camera.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie