Apple volgt Huawei in 2019 met een triple hoofdcamera

Apple volgt Huawei in 2019 met een triple hoofdcamera

Eind maart lanceerde Huawei de Huawei P20 Pro met niet twee maar drie hoofdcamera’s. Een nieuw rapport suggereert dat Apple het voorbeeld van de Chinese fabrikant in 2019 zal volgen. In 2019 zal er een iPhone met drievoudige hoofdcamera worden gepresenteerd.

In de smartphone branche wordt er nog wel eens wat gekopieerd. Zo lijkt de Huawei P20 Pro in het ontwerp erg veel op de Apple iPhone X. De Amerikaanse fabrikant kopieert zelf ook wel eens wat. Want de iPhone X heeft een beeldscherm gemaakt middels de OLED techniek van Samsung. Volgens een nieuw rapport van Jeff Pu een Apple analist bij Yuanda Securities, volgt Apple volgend jaar het voorbeeld van Huawei. Hij meent dat van de volgende generatie iPhones uit 2019 er minstens één zal zijn met een drievoudige camera opstelling net als Huawei P20 Pro. Martin Hajek laat ons alvast zien hoe dat er uit kan zien, onderaan deze pagina kun je genieten van zijn renders.

Huawei P20 Pro tripple camera

Apple iPhone met drievoudige camera

Het nieuwe rapport van Apple analist Pu geeft geen specifieke details. Volgens speculaties van het Economic Daily News kun je rekening houden met een derde camera voorzien van 6-delige lens waarmee je tot maximale 5x kunt inzoomen. De huidige Apple smartphones hebben 2x optische zoom. Huawei ging al een stapje verder met een cameralens die 3x optische zoom mogelijk maakt.

iPhone 2019 met drievoudige hoofdcamera

Apple volgt wel vaker ideeën van andere smartphone fabrikanten. In 2017 verscheen de iPhone 7 Plus met twee hoofdcamera’s. Andere fabrikanten zoals Huawei maakte al veel langer vlaggenschepen met twee hoofdcamera’s (Huawei P9). Dit jaar zijn de iPhone 8 modellen net zoals de Samsung Galaxy S telefoons uitgerust met draadloos opladen. De iPhone X maakt zelfs gebruikt van de geteste OLED beeldscherm techniek van Samsung. Het 5,8 inch AMOLED beeldscherm met notch van de iPhone X is namelijk gemaakt door Samsung.

Wat betekent een iPhone met triple hoofdcamera

In theorie is het rapport ook goed nieuws voor iedereen die van de compactere 4,7 inch Apple telefoons houdt. Want in de afgelopen jaren zijn die modellen met een camera minder uitgerust. De duurste en grootste iPhone krijgt altijd een camera meer. In theorie zou het rapport van de iPhone met drievoudige hoofdcamera ook betekenen dat de kleinere iPhone 2019 is uitgerust met twee hoofdcamera’s in plaats van 1 zoals de iPhone 8.

iPhone 2019 met drievoudige hoofdcamera iPhone 2019 met drievoudige hoofdcamera iPhone 2019 met drievoudige hoofdcamera iPhone 2019 met drievoudige hoofdcamera

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie