Apple iPhone XR verkoopt 50% meer dan iPhone 8

Apple iPhone XR verkoopt 50% meer dan iPhone 8

De nieuwe Apple iPhone XR zal meer worden verkocht dan dat er iPhone 8 vlaggenschepen over de toonbank gingen. De nieuwste generatie iPhones is vanaf afgelopen vrijdag beschikbaar in de pre-order.

Volgens Robert Cihra, analist van Guggenheim Securities, zal de voordeligste iPhone 2018 meer verkopen dan het betaalbaarste model van 2017. De analist verwacht dat er 50 procent meer iPhone XR modellen worden verkocht dan iPhone 8 telefoons.

iPhone XR vs iPhone 8 Plus

iPhone XR verkopen

De analist Cihra verwacht zelfs dat de iPhone XR zo’n 40 tot 50 procent van alle iPhone verkopen van de huidige generatie uit zal maken in het tweede kwartaal eindigend in maart. De analist verwacht daarbij dat het duurste Apple vlaggenschip, de iPhone XS Max, drie keer meer verkoopt op iPhone XS. Cihra voegt hieraan toe dat hij verwacht dat de iPhone XR ook aantrekkelijk is voor bedrijven. Veel ondernemingen zoeken volgens hem naar een upgrade van de oudere iPhone 6, iPhone 6s en iPhone 7 modellen. Daardoor zal Apple van de iPhone XR zo’n 50 procent meer verkopen dan de iPhone 8.

Doordat de meest betaalbare iPhone van 2018 misschien wel de belangrijkste iPhone wordt, zal de gemiddelde verkoopprijs van iPhone minder hard stijgen dit jaar. Vorig jaar verkocht Apple veel iPhone X modellen waardoor de gemiddelde verkoopprijs steeg tot ruim 700 dollar (circa 606 euro) ten opzichte van 651 dollar (circa 564 euro) in 2016.

iPhone verkopen komende kwartalen

De Apple analist verwacht dat Apple in dit kwartaal zo’n 80 iPhones zal verkopen. Het laatste kwartaal van 2018 is een belangrijk kwartaal vanwege de feestdagen die traditioneel gezien erg goed zijn voor Apple. In het eerste kwartaal van 2019 verwacht dat analist 47 miljoen iPhone verkopen. Dat zou een stijging zijn van 1 procent ten opzichte van het jaar daarvoor.

Apple iPhone XR kopen

De nieuwe iPhone XR is de voordeligste iPhone van 2018. De telefoon heeft in tegenstelling tot de vorige generaties een nieuw ontwerp. De achterkant is op grote vlaggen gelijk gebleven met de iPhone 8. Aan de voorkant tref je echter een mega 6,1 inch Liquid Retina beeldscherm met notch. In die notch tref je de Face ID waarmee je de telefoon razend snel en veilig ontgrendeld. Het grote beeldscherm is omgeven door slanke randen waardoor dit toestel relatief compact is gebleven. Ondanks het grote 6,1 inch beeldscherm is de telefoon kleiner dan de iPhone 8 Plus met 5,5 inch scherm. De krachtbron van de voordelige iPhone XR is de snelle A12 processor met 3 GB aan werkgeheugen. Je kunt uit 64 GB, 128 GB of 256 GB aan opslagruimte kiezen. De hoofdcamera van de iPhone XR is op alle fronten flink verbeterd. Je schiet hiermee de mooiste foto’s en ook het schitterende bokeh effect is prachtig.

Bron: AppleInsider

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie