Apple en Huawei in gevecht voor de titel ‘beste camera’

Apple en Huawei in gevecht voor de titel ‘beste camera’

Apple en Huawei strijden niet alleen om de tweede plek in wereldwijde smartphone verkopen. Het tweetal strijdt deze maand ook om de titel beste camera smartphone. Volgende week zien we namelijk de nieuwe iPhones en een week later de Huawei Mate 20 Pro. Beide fabrikanten hebben DxO Mark gebruikt tijdens de presentatie van hun vlaggenschepen.

In de laatste jaren wordt DxO Mark steeds vaker gebruikt bij de lancering van een smartphone. Bij DxO worden al jaren professionele camera’s getest en sinds een aantal jaren ook smartphones. Aangezien de camera steeds belangrijker wordt voor consumenten merken we dat fabrikanten steeds meer nadruk leggen op de hoofdcamera. Dat heeft er bijvoorbeeld toe geleidt dat Huawei afgelopen jaar met een drievoudige hoofdcamera verscheen. Wordt DxO Mark gebruikt in de strijd voor de beste camera smartphone tussen Apple en Huawei?

Is de Apple iPhone XS Max of de Huawei Mate 20 Pro de beste camera smartphone in de wereld? Op 16 oktober weten we het zeker.

DxO Mark toont kwaliteit smartphone camera

Beste camera telefoons H1 2018 DxO MarkTegenwoordig kun je de compact camera gerust thuis laten. De camera’s van je smartphone zijn goed genoeg om beelden haarscherp weer te geven. Het grootste voordeel van de compact camera is inzoomen. Zelfs dat voordeel wordt met mega stappen ingehaald. Je kunt al tot 3x inzoomen zonder beeldverlies en er is al hybride zoom tot 10x. Het is daarom niet vreemd dat smartphone fabrikanten de camera testers van DxO Mark inschakelen.

Vorig jaar lanceerde Apple de iPhone X en liet DxO Mark het vlaggenschip testen. De camera testers beoordeelde het vlaggenschip als beste camera telefoon van dat moment met een score van 97 punten. Dit jaar lanceerde Huawei de Huawei P20 Pro met niet twee maar drie hoofdcamera’s. Ook dit vlaggenschip werd bij DxO Mark neergelegd. De camera testers beoordeelde het vlaggenschip met een monster score van 109 punten. De Huawei P20 Pro is inmiddels al zes maanden ongeëvenaard in fotografie.

Apple en Huawei strijden voor de titel beste camera

Deze maand strijden Apple en Huawei voor de titel van beste camera smartphone. Hierin heeft Apple natuurlijk het voordeel aangezien de Amerikaanse fabrikant op 12 september al de nieuwe vlaggenschepen presenteert. Een week later, op 16 september, verschijnt de Huawei Mate 20 Pro. Deze nieuwe vlaggenschepen maken stuk voor stuk kans op de titel beste camera smartphone. Wordt DxO deze maand door beide fabrikanten gebruikt?

iPhone XS Max als beste camera telefoon

De Apple iPhone XS Max wordt vermoedelijk de meest rijk uitgeruste iPhone. Het toestel maakt wel degelijk kans om de Huawei P20 Pro te verbeteren in camera capaciteiten. De processor van de nieuwe iPhone is flink verbeterd en Apple heeft een vol jaar de tijd gehad om de camera’s voor de iPhone XS Max te optimaliseren. Daarnaast weet Apple als geen ander waar DxO op let bij het testen.

iPhone XS beste camera telefoon

Huawei Mate 20 Pro als beste camera telefoon

Huawei heeft drie troeven achter de hand. Het merk presenteert op 16 oktober 2018 de Huawei Mate 20 Pro. Het toestel heeft één hoofdcamera meer dan de iPhone en werkt samen met camera fabrikant Leica. Daarnaast heeft het merk op dit moment de beste camera smartphone met een enorme voorsprong op de laatste Apple. Je kunt er zeker van zijn dat het nieuwste Huawei vlaggenschip nog beters scoort dan de P20 Pro. De Huawei Mate 20 Pro is namelijk voorzien van de nieuwste Kirin 980 processor.

drievoudige camera Huawei Mate 20 Pro

Bekijk het laatste nieuws over Apple:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie