Android 8 Oreo update rolt uit voor Asus Zenfone 4

Android 8 Oreo update rolt uit voor Asus Zenfone 4

Het moment is daar. De Asus Zenfone 4 met modelnummer ZE554KL ontvangt de Android 8 Oreo update. Hij rolt vanaf vandaag gefaseerd uit. Zodoende kan het tot ongeveer een week duren voor jouw toestel hem ontvangt. Asus kondigt de update aan op haar officiële forum en laat hierbij weten enkele specifieke toevoegingen gedaan te hebben ten opzichte van de reguliere software. 

Asus kondigde de Zenfone 4 collectie afgelopen oktober aan. Binnen deze collectie vind je vele toestellen waaronder de reguliere Zenfone 4, Zenfone 4 Max en Zenfone 4 Selfie. De Zenfone-collectie is niet heel erg populair in ons land, en daarom verkoopt het toestel niet bijster goed. Desondanks zijn het leuke toestellen met een prima prijs-kwaliteitsverhouding, alhoewel ze een beetje tussen wal en schip vallen. Ze zijn doorgaans immers niet heel goedkoop geprijsd en vallen daardoor buiten het budgetsegment, en zijn eveneens niet krachtig genoeg voor het hogere segment. Derhalve zijn de toestellen met name interessant voor specifieke gebruikersgroepen, waaronder de selfie-fanaten. Bij introductie draaiden alle toestellen nog op Android 7 Nougat, maar daar komt met ingang van vandaag verandering in.

ASUS ZenFone 4

Dit veranderd er met Android 8 Oreo

De Android 8 Oreo update rolt vanaf vandaag uit voor de Zenfone 4, het instapmodel dus. Android 8 Oreo biedt diverse nieuwe functionaliteiten ten opzichte van diens voorganger. De meest in het oog springende is waarschijnlijk picture-in-picture modus. Hiermee kun je voortaan bijvoorbeeld video’s kijken terwijl je door een andere app aan het scrollen bent. De video ‘zweeft’ hierbij als het ware boven de primaire app, zoals je browser. Een andere kenmerkende functionaliteit is Notification Dots. Hiermee kun je bij apps op je thuisscherm zien hoeveel gemiste meldingen je hebt: een functie die overduidelijk is afgekeken bij iOS, het besturingssysteem van de iPhone.

Makkelijk tekst selecteren en een fris uiterlijk

Ook gaat Android 8 Oreo slimmer om met tekst, door middel van ‘Smart text selection’.  Zodoende kun je tekst selecteren en daar vervolgens een logische vervolgstap bij kiezen. Selecteer je bijvoorbeeld een rekeningnummer, dan doet het besturingssysteem je voortaan de suggestie om naar een bank-app van jouw keuze te gaan. Op eenzelfde manier gaat Autofill te werk. Dankzij deze functionaliteit hoef je niet langer keer op keer opnieuw al je gebruikersnamen en wachtwoorden in te vullen, maar onthoud je toestel dit automatisch. Bovenop de standaard toevoegingen van Android 8 Oreo heeft Asus ook eigen functies toegevoegd. Denk hierbij aan een betere UI (User Interface) design, oftewel hoe het besturingssysteem oogt. Daarbovenop zijn nieuwe iconen toegevoegd.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Michel van 't Klaphek
Over de auteur: Michel van 't Klaphek

Sociaal geograaf en planoloog in opleiding. Had eigen webshops met tweedehands smartphones en tablets. Deze voorliefde voor tech is omgezet in de vele nieuwsberichten voor Telefoonabonnement.nl. Sportief, sociaal.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie