De allerbeste camera telefoons van H1 2019

De allerbeste camera telefoons van H1 2019

De eerste helft van 2019 is al bijna voorbij en de belangrijkste smartphones zijn gepresenteerd. Tijd om eens terug te kijken naar de beste camera telefoons van het eerste deel van 2019.

Zoals we gewend zijn presenteerde Samsung de S serie, Huawei de P serie, LG de G serie en OnePlus haar nieuwe budget vlaggenschip. De grote afwezige is HTC en de verrassing kwam van OnePlus met twee camera telefoons.

Huawei P30 Pro beste camera smartphone

De Huawei P30 Pro is de beste camera smartphone van het eerste deel van 2019. De krachtige Huawei telefoon is voorzien van wel vier Leica camera’s. Het merk gaat hiermee door in de camera rijke weg dat het met de Huawei P20 Pro is ingeslagen. De voornaamste voordelen van de Huawei P30 Pro zijn de vier krachtige camera’s, het prachtige OLED beeldscherm, en de enorme 4.200 mAh accu.

De Huawei P30 Pro camera telefoon is uitgerust met een 40 megapixel f/1.6 hoofdcamera in combinatie met 20 megapixel breedhoek camera, 8 megapixel periscope camera en Time of Flight 3D camera. De combinatie verzorgt haarscherpe foto’s en zelfs in situaties waarin jij zelf niets ziet kun je foto’s maken met deze camera smartphone. De primaire camera en telelens zijn optisch gestabiliseerd voor extra scherpe foto’s. Dankzij de slimme kunstmatige intelligentie (AI) binnen de Huawei P30 Pro worden foto’s sneller verwerkt en worden de instellingen aangepast aan de situatie. Hierdoor maak je eenvoudig en snel de mooiste foto’s.

Huawei P30 Pro

Samsung Galaxy S10 Plus camera telefoon

De Samsung Galaxy S10 Plus behoort tot de top in het premium segment. Het is de enige smartphone waarbij je 1 TB aan opslagruimte kunt kiezen. Deze camera telefoon is misschien wel de beste allrounder van de eerste helft van 2019. De Samsung Galaxy S10 Plus is rijk uitgerust en biedt veel waar voor zijn geld. Het toestel is voorzien van twee selfie camera’s die in het scherm zijn geplaatst. In het prachtige 6,4 inch Super AMOLED beeldscherm zit een ovaal gat. Achter het scherm vind je ook de snelle vingerafdrukscanner. De behuizing is waterdicht (IP68) en aan de achterkant tref je wel drie camera’s. De krachtbron van deze camera telefoon is de Exynos 9820 processor met 8 GB tot 12 GB aan werkgeheugen. Je kunt met deze telefoon ook uitstekend games spelen.

De camera’s van de Samsung Galaxy S10 Plus zijn op alle fronten verbeterd. Aan de voorkant vind je de geavanceerde 10 megapixel front camera. Daarnaast ligt een 8 megapixel breedhoek camera. Met de hoofdcamera’s maak je schitterende foto’s. het drietal bestaat uit de bekende 12 megapixel primaire camera met dubbele diafragma. Daarnaast ligt een 12 megapixel telelens en een 16 megapixel breedhoek camera. Foto’s die je met die drietal schiet zijn rijk aan details en haarscherp. Beide 12 megapixel camera’s zijn optisch gestabiliseerd voor een beter foto resultaat.

Samsung Galaxy S10 kopen deals

OnePlus 7 Pro camera telefoon

In de absolute top van camera telefoons vind je in het eerste deel van 2019 ook de OnePlus 7 Pro. Het topmodel van de OnePlus 7 lijn is rijk uitgerust en beschikt over meer camera’s dan zijn voorgangers. Het voordelige vlaggenschip beschikt over een luxe behuizing en een enorm 6,67 inch AMOLED beeldscherm. Dit scherm neemt bijna de gehele voorkant in en heeft een extra snelle ververs snelheid. Dat laatste is voor gamers extra prettig en ook bij het surfen over het internet is het scherm een genot voor je oog. De krachtbron van de OnePlus 7 Pro is natuurlijk de laatste Snapdragon 855 processor. De krachtige Qualcomm octa core wordt geholpen door 6 GB, 8 GB of zelfs 12 GB. Maximaal is er 256 GB opslagruimte beschikbaar.

OnePlus 7 Pro

Je maakt prachtige selfie foto’s met de 16 megapixel pop-up camera. De front camera komt automatisch uit de behuizing als je een foto wilt maken. Aan de achterkant vind je drie hoofdcamera’s. Het drietal bestaat uit een 48 megapixel f/1.6 camera met 8 megapixel telelens die beide optisch gestabiliseerd zijn. Daarnaast ligt de 16 megapixel ultra breedhoek lens. Volgens de onafhankelijke testers van DxO is de OnePlus 7 Pro de derde camera telefoon van de eerste helft van 2019.

Bekijk het laatste nieuws over Huawei:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie