Alleen nog maar beveiligingsupdates voor Windows 10 Mobile

Alleen nog maar beveiligingsupdates voor Windows 10 Mobile

Insider builds van Windows 10 Mobile behoren tot het verleden. Vanaf nu brengt Microsoft alleen nog maar beveiligingsupdates uit voor haar besturingssysteem. Dat betekent dus dat gebruikers niet meer op nieuwe features of andere toevoegingen hoeven te rekenen.

Dat zegt Brandon LeBlanc, Senior Program Manager van Microsofts Windows Insider-team, tussen neus en lippen door op Twitter.

Het bericht komt over alsof het business as usual is, alsof het niet veel voorstelt. Voor gebruikers heeft het daarentegen wel degelijk verstrekkende gevolgen. Het is een indicatie dat Microsoft haar besturingssysteem Windows 10 Mobile volledig heeft afgeserveerd. Dat het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf het OS niet meer verder ontwikkelt maar enkel security updates uitbrengt, betekent dat het einde voor Windows 10 Mobile nabij is.

Vorig jaar oktober kondigde Joe Belfiore, een andere topman binnen Microsoft, al aan dat het besturingssysteem nog wel ondersteund werd, maar dat het lanceren van nieuwe features ‘niet de focus’ was. LeBlanc zei destijds dat Microsoft wel degelijk nog nieuwe builds voor Windows 10 Mobile zou lanceren. Kennelijk is het technologiebedrijf nu van mening veranderd.

Surface Phone

Wat dit voor de toekomst van Windows 10 Mobile betekent, kan niemand nog meer zekerheid zeggen. Zo horen we al meer dan anderhalf jaar geruchten dat Microsoft een Surface Phone wil lanceren. Wat we daar van kunnen verwachten is nog altijd een mysterie. Satya Nadella, de CEO van bedrijf, vertelde eind 2016 in een interview dat zijn bedrijf aan ‘het ultieme mobiele apparaat’ werkt. Iedereen ging er blind van uit dat hij daarmee de Surface Phone bedoelde. Sindsdien heeft Microsoft echter radiostilte betracht omtrent de geruchtmakende telefoon.

Volgens de laatste geruchten werkt Microsoft aan een opvouwbare tablet met stylus en belfunctie. Qua vormgeving lijkt deze naar verluidt op de Courier uit 2009 en 2010. Hiervan verschenen destijds enkel concepttekeningen. Het apparaat zelf is nooit daadwerkelijk in productie genomen.

Bekijk het laatste nieuws over Microsoft:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie