Al in 2019 verwacht Qualcomm tientallen 5G telefoons

Al in 2019 verwacht Qualcomm tientallen 5G telefoons

Qualcomm verwacht dat er in 2019 meer dan 30 commerciële 5G mobiele apparaten worden gelanceerd. Het merendeel daarvan zijn 5G smartphones. Maar, voordat je nu naar de winkel rent voor een nieuwe 5G telefoon moeten wij je helaas iets vertellen. De Nederlandse 5G netwerken zijn nog niet klaar.

Qualcomm is een van de grootste merken op het gebied van processors in de smartphone wereld. Vrijwel alle premium vlaggenschepen van HTC, LG, Sony, Google en Samsung draaien op de krachtige Snapdragon 800 serie van Qualcomm. De nieuwe Snapdragon 855 processor van het merk wordt uitgerust met de Snapdragon X50 5G modem. Naar verwachting zullen meerdere fabrikanten gebruikmaken van deze nieuwe 5G modem. LG heeft vorig jaar al aangekondigd dat het merk met een nieuwe 5G telefoon komt en ook Sony bevestigde al 5G ondersteuning.

Snapdragon 855 5G modem

Qualcomm Snapdragon 855 met X50 5G modem

De eerste 5G smartphones in 2019 zijn waarschijnlijk premium telefoon die worden aangedreven door de krachtige Snapdragon 855 van Qualcomm. Andere merken zoals Samsung en Huawei ontwikkelen hun eigen 5G modem technieken, maar daarover is minder bekend.

Qualcomm Technologies heeft tijdens CES 2019 de plannen voor het jaar 2019 aangekondigd. De onderneming verwacht dat we in 2019 meer dan 30 ontwerpen zien van mobiele apparaten met de 5G modem van het merk. Samen met de nieuwe mobiele processor, de Snapdragon 855, heeft het merk ook de Snapdragon X50 5G-modem gepresenteerd. Bijna alle smartphone fabrikanten zijn klant van Qualcomm en het lijkt dan ook een kwestie van tijd voordat de eerste 5G smartphone wordt gepresenteerd met 5G modem van Qualcomm.

Mogelijkheden 5G telefoon

De nieuwe 5G netwerken worden vanaf dit jaar wereldwijd uitgerold. Hierdoor is er straks veel meer mogelijk. De razend snelle netwerken maken gigantische informatie voorziening en verwerking mogelijk en dat is nodig voor bijvoorbeeld autonoom rijdende auto’s. Cristiano Amon, president van Qualcomm Incorporated, zegt het volgende over de aankomende 5G technieken:

Wij geloven dat vrijwel alle 5G-mobiele apparaten die in 2019 zijn gelanceerd, zullen worden gebaseerd op de 5G-oplossingen van Qualcomm Technologies. 5G maakt de weg vrij voor meeslepende ervaringen, waaronder vrijwel directe toegang tot cloudservices, multiplayer VR-gaming, winkelen met AR en real-time videosamenwerking. De wereld is klaar voor de 5G smartphone ervaring en Qualcomm Technologies zal samen met onze OEM-, operators- en infrastructuurpartners die ervaringen voor het eerst in 2019 leveren.

5G smartphone mogelijkheden

Welke 5G smartphones verwachten we

Het is nog onduidelijk welke 5G telefoons we in 2019 al mogen verwachten. Je kunt er wel op rekenen dat ieder merk er wel een zal presenteren. Van Samsung, LG, Sony en ook Huawei. Ze werken allemaal aan razend snelle telefoons die het 5G netwerk aan kunnen.

Maar hebben wij ook iets aan die 5G telefoons? Nee, volgens de meest positieve verwachtingen krijgt Nederland pas begin 2020 een 5G netwerk. Tot die tijd kun je in Zuid-Korea, China of in Amerika misschien al wel op een 5G netwerk.

 

Bron: Qualcomm

Bekijk het laatste nieuws over LG:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie