Acer onthult diverse nieuwe smartphones op MWC

Acer onthult diverse nieuwe smartphones op MWC

Acer doet volgende week enkele nieuwe smartphones uit de doeken op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. Het bedrijf is er niet op uit om een grote hap uit het marktaandeel van de smartphonemarkt te nemen, maar wil hiermee wel een statement maken.

Dat zegt Emmanuel Fromon, corporate vicepresident en president EMEA bij Acer, in een interview met Tbreak Media.

We kennen Acer als een computerfabrikant. Met de Predator-lijn heeft het Taiwanese technologiebedrijf diverse laptops, desktops en monitoren gelanceerd. Een ander product uit het assortiment van Acer is de Acer Predator 8, een compacte 8 inch grote Android-tablet voor gamers met een futuristisch design en twee haptische motoren onder de behuizing. Tot slot heeft de fabrikant ook nog een aantal smartphones op haar naam staan. Zo zagen in september de Acer Liquid Z6 en Acer Liquid Z6 Plus nog het levenslicht. Beide toestellen werden op de IFA-beurs in Berlijn gepresenteerd.

Nieuwe smartphones komen eraan

Hoewel de smartphonecollectie van Acer klein is vergelijking met andere fabrikanten, heeft het bedrijf nog het een en ander voor ons in petto. In een interview met Tbreak Media bevestigt Fromon dat het volgende week ‘enkele nieuwe telefoons’ gaat onthullen. “Het zijn weliswaar geen vijftig telefoons, maar we blijven ons inzetten om een statement te maken op de Android-markt”, aldus de topman. Jammer genoeg wil hij niet meer kwijt over de telefoons.

Op de vraag wat de toekomst van smartphones brengt, antwoordt Fromon:

“Wij houden ons bezig met smartphones en we hebben enkele goede modellen in onze collectie. We hebben echter geen ambitie om een groot marktaandeel te realiseren. Afgelopen jaar lanceerden we een Windows 10-telefoon [de Acer Liquid Jade Primo]. We waren erg voorzichtig en brachten deze in beperkte oplage uit. We zullen bepaalde telefoons goed positioneren in termen van prijs-kwaliteit. Het is heel erg moeilijk om geld te verdienen op deze markt, tenzij je een van de grote spelers bent. We richten ons liever op het segment dat zinvol is in onze ogen en een goede ervaring biedt. Een groot marktaandeel is niet onze ambitie.”

Het is allemaal vaag en wollig, maar het is duidelijk dat ons volgende week een leuke verrassing staat te wachten. Wie weet krijgen we de opvolger van de Liquid Z6, Liquid Z6 Plus, Liquid Zest en Liquid Zest Plus te zien. Telefoonabonnement.nl houdt de beurs nauwlettend voor jullie in de gaten. De nieuwste modellen zie je uiteraard op onze website voorbijkomen.

Bekijk het laatste nieuws over Acer:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie