Accucapaciteit Samsung Galaxy S9 (Plus) bekend

Accucapaciteit Samsung Galaxy S9 (Plus) bekend

Droom jij er ook van dat jouw smartphone een grote batterij heeft? Dan valt de accucapaciteit van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus je wellicht enigszins tegen. Het eerstgenoemde model krijgt naar verluidt een 3000 mAh batterij. Zijn grote broer moet het doen met 3500 mAh.

Dat zegt de doorgaans goedgeïnformeerde Duitse techjournalist Roland Quandt op Twitter. In een onbekende webshop spotte hij een retailer die een losse batterij verkoopt voor de aanstaande vlaggenschepen.

Galaxy Note 7 debacle

Als je een dure smartphone koopt, ga je er natuurlijk van uit dat hij de hele dag meegaat als hij volledig is opgeladen. Een grote batterij is dan zeer wenselijk. Echter, Samsung en batterijen is niet altijd even gelukkig geweest. We hoeven waarschijnlijk alleen maar de woorden Samsung Galaxy Note 7 te zeggen en je weet al genoeg. In augustus 2016 lanceerde de Koreaanse smartphoneproducent het vlaggenschip. Vlak nadat de eerste exemplarenwaren afgeleverd doken de eerste verhalen op dat het toestel spontaan in vlammen op ging. Aanvankelijk deed Samsung ze af als incidenten. Maar al snel bleek dat er een veel groter probleem was. Het ene na het andere verhaal over Galaxy Note 7 telefoons die uit het niets waren ontploft haalde het nieuws. Samsung besloot om alle verkochte toestellen om te ruilen en vervangen door nieuwe, veilige exemplaren.

Deze  waren echter niet zo veilig als Samsung deed overkomen. Nog steeds ging het vlaggenschip links en rechts in vlammen op. Vliegtuigmaatschappijen voerden zelfs een verbod in voor het toestel in haar vliegtuigen. Toen was de maat vol voor Samsung: het bedrijf staakte de productie van het vlaggenschip en haalde alle verkochte exemplaren op. Het leverde een schadepost van ruim 15 miljard euro, maar consumentenveiligheid gaat boven alles. Uit onderzoek bleek dat een defecte accu de grote boosdoener was. Klanten viel dus niets te verwijten.

Nadat het onderzoek was afgerond voerde Samsung een nieuw veiligheidsprotocol in. Ook riep de fabrikant een klankbord in het leven die het bedrijf moest adviseren over de veiligheidsaspecten van batterijen. Als je meer wil weten over de precieze oorzaak en details van de veiligheidsmaatregelen, kun je het onderstaande artikel lezen.

Samsung Galaxy S9 (Plus) en accucapaciteit

Je zult wel begrijpen dat Samsung sinds het fiasco met de Galaxy Note 7 wat voorzichtiger is als het gaat om de batterij. Met de Samsung Galaxy S8, Samsung Galaxy S8 Plus en Samsung Galaxy Note 8 hield de fabrikant zich in: deze toestellen hadden een accu die respectievelijk 3000 mAh, 3500 mAh en 3300 mAh grote batterij hadden. Er zijn genoeg vlaggenschepen die met een grote batterij zijn uitgerust, zoals de Huawei Mate 10 Pro en Razer Phone met hun 4000 mAh grote accu.

Het ziet er naar uit dat Samsung ook dit jaar inhoudt en niet gaat stunten met de accucapaciteit. Beroepslekker Roland Quandt ging op zoek naar informatie over de Samsung Galaxy S9 (Plus) en stuitte daarbij op een retailer die losse batterijen voor de aanstaande vlaggenschepen verkocht. Deze claimt dat de Galaxy S9 een 3000 mAh grote batterij heeft. De Galaxy S9 Plus krijgt, net als zijn voorganger, een vermogen van 3500 mAh onder de batterij. Als je op een powerhouse met hele dikke accu rekende, kom je dus enigszins bedrogen uit. In de onderstaande tweets zie je de batterijen met daarop de accucapaciteit.

Dit weten we tot nu toe over de Samsung Galaxy S9 (Plus)

Qua vormgeving lijken de Samsung Galaxy S9 en diens grote broer op hun voorgangers. Beide toestellen hebben een Infinity Display die achtereenvolgens 5,8 inch en 6,2 inch in doorsnee zijn. Mogelijk loopt het scherm wat minder ver door in de link- en rechterzijkant. Door de extra dunne bezels aan de onder- en bovenkant betekent dit dus niet dat het beeldscherm kleiner is. De resolutie bedraagt wederom 2960 bij 1440 pixels en kun je hoogstwaarschijnlijk naar beneden bijstellen om energie te besparen. Daaronder vinden we de Qualcomm Snapdragon 845 of Exynos 9810, afhankelijk van waar je woont. De vlaggenschepen krijgen alleen in de VS de eerstgenoemde chipset, de rest van de wereld krijgt de toestellen met Exynos 9810 octa-core processor. De Galaxy S9 is voorzien van 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan opslagruimte. De Galaxy S9 Plus krijgt 6 GB RAM en 128 GB geheugen.

De focus ligt echter niet op het scherm, maar de camera. Het gerucht gaat dat deze een resolutie van 12 megapixels heeft en dat je er super slow-motion video’s mee kunt opnemen. De frameratesnelheid bedraagt 480 beelden per seconde (fps). Daarnaast krijgt de hoofdcamera een variabel diafragma dat mechanisch schakelt tussen f/2.4 en f/1.5. Selfies schiet je met een 8 megapixelcamera, maar dat is niet het enige trucje van de camera. De selfiecamera is wederom uitgerust met irisscanner en gezichtsherkenningssoftware. Daarnaast kun je er naar verluidt ‘geanimeerde avatars’ mee opnemen, vergelijkbaar met Apple’s animoji.

De accucapaciteit bedraagt zoals gezegd dus respectievelijk 3000 mAh en 3500 mAh. Eerder hoorden we nog geruchten over een 3200 mAh batterij, maar die zijn mogelijk dus uit de lucht gegrepen. Waar het geruchtencircuit het wel over eens is, is dat je de vlaggenschepen wederom draadloos kunt opladen. Verder zijn de toestellen IP68 gecertificeerd en worden ze geleverd met de nieuwste versie van Google’s besturingssysteem: Android Oreo.

Het gerucht gaat dat de Samsung Galaxy S9 een prijskaartje van 899 euro krijgt. De Galaxy S9 Plus kost naar verluidt maar liefst 999 euro, net zoveel als de Samsung Galaxy Note 8 destijds bij introductie. Op zondag 25 februari wordt het vlaggenschip uit de doeken gedaan op het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona.

Samsung Galaxy S9

Bekijk het laatste nieuws over Samsung:
Anton Mous
Over de auteur: Anton Mous

Schrijver in hart en nieren. Na de studie politicologie en parlementaire geschiedenis volledig gericht op webredactie en online journalistiek. Schrijft over alles wat met smartphones te maken heeft, en heeft een aardige collectie merkwaardige telefoons uit de oude doos.

Neem gerust contact op:      0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie