Bijna 50% smartphone gebruikers is ruim 5 uur mobiel actief

Bijna 50% smartphone gebruikers is ruim 5 uur mobiel actief

Een nieuw rapport over smartphone gebruik wijst uit, dat bijna de helft van de smartphone gebruikers meer dan 5 uur per dag op zijn of haar smartphone zit. Smartphones hebben onze wereld in een relatief kort tijdsbestek compleet veranderd.

Vandaag de dag gebruikt bijna de helft van de wereldbevolking een smartphone en de uitgave voor smartphone is zelfs meer dan 370 miljard dollar (ongeveer 312 miljard euro). Counterpoint Research is een van de onderzoeksbureaus die de smartphone markt in de gaten houdt. De onderzoekers hebben zojuist de resultaten gepresenteerd van hun laatste onderzoek. Het rapport laat enkele interessante trends zien.

Smartphone gebruik

Een van de meest opvallende uitkomsten van het interessante onderzoek van Counterpoint is, dat tegenwoordig bijna de helft van de smartphone gebruikers het toestel meer dan 5 uur gebruikt. Slechts 4% gebruikt hun mobiele telefoon minder dan een uur per dag. Een vijfde van alle smartphone gebruikers zit één tot drie uur met zijn toestel voor de neus. Een kleine dertig procent gebruikt zijn of haar smartphone drie tot vijf uur. De groep die hun smartphone 5 uur of meer gebruikt is nu zelfs 47% en een kwart van alle smartphone eigenaren gebruikt zijn of haar smartphone meer dan 7 uur per dag! Wordt er nog gewerkt zou je jezelf afvragen?

Uren smartphone gebruik per dag

In de tien jaar nadat de eerste smartphones verschenen, hebben de apparaten een centrale rol gekregen in het leven van miljarden mensen. Terwijl men tien jaar geleden nog plechtig zweerde nooit zo’n apparaat vast te houden, heeft tegenwoordig de halve wereld één tot vele mobiele telefoons in huis liggen. Het is dan ook een logisch gevolg dat meer mensen meer tijd spenderen op hun smartphone.

Dat de smartphone zo’n centrale rol speelt, dat bewijzen de cijfers van Counterpoint. Uit het onderzoek blijkt, dat bijna de helft van alle eigenaren meer dan 5 uur op hun smartphone zit. Een normale dag begint om 8 uur en je gaat naar bed rond 22 uur a 23 uur. Van die vijftien uur wordt een derde beleeft met een smartphone in de hand. De onderzoekers zien een aantal trends waarbij het opvalt dat mensen in opkomende landen meer tijd met hun smartphone spenderen dan mensen in ontwikkelde landen zoals West Europa.

Hoe gebruikt men de smartphone?

De meeste mensen gebruiken hun smartphone om over het internet te surfen en voor het spelen van spellen. Van alle mensen gebruikt ruim drie kwart hun smartphone om dagelijks het internet te raadplegen. Na browsen over internet is gamen populair, want 62% van de smartphone eigenaren geeft aan dat zij dagelijks een spelletje spelen. Er wordt nog altijd gebeld met een smartphone, 56% gebruikt de smartphone nog dagelijks om mee te bellen. Het sturen van smsjes is volgt met 52%. De smartphone gebruiker spendeert ook veel tijd aan het kijken van video’s en raadplegen van sociale netwerkapps zoals Whatsapp en Snapchat.

Smartphone vervang cyclus daalt

Het rapport van Counterpoint geeft aan dat gebruikers hun smartphone sneller vervangen. Aangezien de apparaten zo’n groot onderdeel van ons leven innemen, is het belang van de smartphone groter. De gemiddelde smartphone vervang cyclus is nu gedaald naar 21 maanden. In Mexico vervangt men de smartphone het snelst. Daar heeft bijna een kwart van de Mexicaanse gebruikers vervangt zijn of haar smartphone ieder jaar.

Uitgave voor mobiele telefoon

In een aantal landen is meer dan 50% van de smartphone eigenaren bereidt om meer dan 400 dollar (ongeveer 338 euro) uit te geven aan een smartphone. In Duitsland is meer dan een derde bereidt om 500 dollar (ongeveer 422 euro) uit te geven. Een logische uitkomst aangezien Apple een zeer dominant merk is in Duitsland. De nieuwe iPhone 8 en iPhone 8 Plus zijn vlaggenschepen met een vanaf prijs van 809 euro.

Bekijk het laatste nieuws in de categorie Algemeen:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie