5 tips om je Huawei of Honor EMUI nog beter te maken

5 tips om je Huawei of Honor EMUI nog beter te maken

Huawei telefoons zie je meer en meer in Nederland. De nummer drie van de wereld is van plan om nog meer marktaandeel te veroveren. We nemen mee in de software van de Huawei en Honor. Met vijf super handige tips waarmee je jou EMUI nog vriendelijker en meer bruikbaar maakt.
De EMUI software van Huawei wordt ook gebruikt voor de Honor telefoons. In de laatste jaren heeft het Chinese bedrijf de EMUI software behoorlijk verbeterd. Toch heeft zelfs de huidige EMUI 4.1 nog zo zijn eigenaardigheden. Androidcentral geeft ons enkele tips voor mensen die gewend zijn aan de Android op de Nexus en Samsung smartphones. Het besturingssysteem van Huawei laat je niet zomaar zijn meest nuttige functies ontdekken.

1. Koppel je vingerafdrukscanner aan een sneltoets

Tegenwoordig is de vingerafdruk beveiliging bijna normaal. In zowel het middensegment als het topsegment zijn ze niet meer weg te denken. Maar je kunt meer dan alleen ontgrendelen met je vingerafdrukscanner. De scanner achterop de Huawei telefoons kun je gebruiken voor een hele boel leuke snelkoppelingen. Daarvoor ga je naar Instellingen – Fingerprint ID. Hier kun je de beschikbare sneltoetsen selecteren.

Een van de nuttige opties is bijvoorbeeld het openen van je meldingenpaneel. Dat doe je straks eenvoudig door omlaag te vegen op de vingerafdrukscanner. Je kunt allerlei andere opties selecteren zoals door de foto’s bladeren en je kunt er zelfs foto’s mee nemen of een telefoontje aannemen.

2. Provider tekst verwijderen

Iedereen weet wel via welke provider hij belt. Dat gaat natuurlijk verder niemand wat aan. Huawei’s EMUI software snapt dat. Je kunt zeer eenvoudig de tekst uit je basisscherm verwijderen. Ga naar Instellingen – Notificatie panel & status. Daar kun je de optie voor het tonen van je provider uitschakelen. Mocht je het niet vinden, dan kun je ‘carrier’ zoeken in het zoekvak van de Instellingen.

3. Verander de grootte van je tekst

Bij een aantal grotere Huawei telefoons, zoals de Huawei P9 Plus, kun je de manier waarop je Apps en menu’s ziet aanpassen. Je kunt de tekst vergroten van small, medium tot large. Daarmee toont het toestel je berichten op een andere manier. Je kunt dit instellen onder Instellingen – Weergave. Bij small krijg je meer informatie maar is de tekst minder goed te lezen. Voor mensen die moeite hebben met de letters is medium of large een goede optie. Je moet je toestel wel opnieuw opstarten voordat de verandering effect heeft.

4. EMUI prestatie instellingen

Huawei en Honor smartphones laten je kiezen hoe je om wil gaan met prestaties ten opzichte van batterij duur in het dagelijks leven. Hiermee kun je de batterij duur fors vergroten of juist je toestel sneller maken wanneer je druk bezig bent. Dit kan bij Instellingen Geavanceerde instellingen Batterij manager. Hier zie je alle beschikbare modes.

Je kunt zo zelf bepalen of je maximale prestaties wil voor een veeleisende spel of dat je juist alle levensduur uit de batterij wil knijpen. Androidcentral merkt op dat de nieuwere Huawei telefoons de neiging hebben om op ‘Performance’ te staan.

EMUI performance

5. Apps beschermen

De batterij beheer van Huawei’s EMUI is zeer agressief te noemen. Het stopt bijna alle apps die op de achtergrond energie aftappen. Wil je zeker weten dat een bepaalde app niet direct afgesloten wordt wanneer het even op de achtergrond treedt. Dan kun je de apps beschermen. Via Instellingen Geavanceerde instellingen Batterij manager Beschermde apps. EMUI beschermt de meeste messaging-apps al, maar het is de moeite waard eens te kijken.

Bekijk het laatste nieuws over Honor:
Jasper van Wezel
Over de auteur: Jasper van Wezel

Tech Blogger uit het Brabantse Milheeze. Met een achtergrond in economie en psychologie, maar schrijft tegenwoordig met veel passie over alles dat smartphone gerelateerd is. Expert op het gebied van in Azië uitgebrachte smartphones. Vertaalt technische droge informatie naar klantvriendelijke en leesbare nieuwsitems. Ook gek op roeien, en vader in spé.

Neem gerust contact op:      jasper@telefoonabonnement.nl of  0318 - 30 97 26

Meepraten? Geef hieronder je reactie